spray air timun

Kalau muka anda breakout teruk, anda patut cuba spay air timun untuk pulihkan wajah yang sakit itu sekejap.

Seperti yang saudara Nauf Safuan ini buat, masalah wajah breakout semakin baik. Malah jerawat yang ada juga kecut.

Lebih menarik lagi apabila toner timun ini dikatakan boleh mengelakkan jerawat daripada terus merebak pada wajah. Malah, jika anda mengalami masalah pori yang besar pun digalakkan untuk memakai toner timun ini.

Ayuh kita baca perkongsian oleh Nauf Safuan ini.

IKLAN

Muka Breakout Teruk, Sembur Air Timun Je Terus Baik

Toner timun ni sangat sesuai untuk kecutkan En J yang berleluasa kat muka tu. Dan paling best. Toner timun ni boleh elak dari En J terus merebak. Pakai sebelah malam. Esok bagun pagi inshAllah En J akan segera kecut. Best kan?

IKLAN

Untuk yang ada masalah pori besar pun di galakan untuk pakai toner timun ni. Sat ja pori akan mengecut dengan pemakaian secara konsisten.

IKLAN

Kalau ada masalah kulit berminyak. Boleh perah sedikit lemon. Lemon ni nanti akan serap minyak minyak kat muka hampa. Kat bawah aku share bahan dan cara penyediaan.

Bahan-bahan:

  • 1/2 Timun
  • 1/2 Lemon
  • Penapis air teh
  • Penyagat

Cara penyediaan:

  1. Sagat timun tu bagi habis. Kemudian asingkan air timun tu dengan hampas timun.
  2. Amik air timun, campur dengan perahan lemon. Khas untuk kulit berminyak sahaja. Kalau kulit tak berminyak. Tak perlu lemon na.
  3. Masukkan dalam botol. Simpan dalam peti ais sebelum guna. Toner timun ni boleh bertahan 2 minggu kalau simpan dalam peti.
  4. Pakai sekali pagi dan sekali sebelah malam sebelum tidur. Lepas ni tak payah risau muka breakout lagi.
Muka Breakout Teruk, Sembur Air Timun Je Terus Baik
Bahan-bahan yang diperlukan.
Muka Breakout Teruk, Sembur Air Timun Je Terus Baik
Step 1: Sagat menggunakan penyagat
Muka Breakout Teruk, Sembur Air Timun Je Terus Baik
Inilah rupanya bila dah disagat dengan penyagat tadi
Muka Breakout Teruk, Sembur Air Timun Je Terus Baik
Step 3: Apabila timun sudah siap disagat, tapis menggunakan penapis air untuk mengambil airnya sahaja
Muka Breakout Teruk, Sembur Air Timun Je Terus Baik
Step 4: Tambah perahan lemon sekiranya kulit anda berminyak
Muka Breakout Teruk, Sembur Air Timun Je Terus Baik
Step 5: Masukkan air campuran timun &lemon tadi ke dalam botol.
Muka Breakout Teruk, Sembur Air Timun Je Terus Baik
Siap! Sembur terus pada wajah pun boleh.

Hah, selepas ini anda boleh cuba guna tip ini untuk buat kulit bebas jerawat. Eh, memang timun ini bagus untuk kulit, bukan? Jadi tidak lah rasa was-was untuk cuba petua cantik ini. Jom. kita cantik berjemaah!

Selain itu:  Salah Guna Produk Penyebab Breakout. Lepas 4 Bulan Berjaya Pulihkan Wajah Berjerawat!

Sumber: Facebook Nauf Safuan

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI