kulit cantik tanpa cela

Siapa yang nak kulit cantik tanpa cela, anda wajib disiplin menjaga rutin penjagaan wajah pada waktu pagi dan malam.

Betul, rutin skincare pagi dan malam sangat penting dalam memastikan kulit wajah dilindungi daripada sebarang risiko pencemaran yang boleh merosakkan kulit.

Jadi untuk mendapatkan kulit cantik, memerlukan komitmen dan tanggungjawab sendiri.

Jangan Lupa, Ini 4 Cara Nak Buat Kulit Cantik Tanpa Cela!

Jangan Lupa, Ini 4 Cara Nak Buat Kulit Cantik Tanpa Cela!

Sebenarnya bukan payah pun untuk amalkan rutin kecantikan ini. Apatah lagi, sekarang ini banyak produk yang berkualiti serta selamat. Anda hanya perlu tahu masalah kulit dan ikuti sahaja empat langkah dibawah.

IKLAN

Ini adalah rutin skincare waktu pagi yang paling ringkas, dan sesuai untuk yang baru sahaja nak mengenali dunia skincare.

Anda sudah sedia?

Sila guna penyegar! 

Selepas mencuci wajah dengan pembersih, ada yang terus skip dari menggunakan penyegar atau toner. Penggunaan toner tidaklah wajib tapi ia boleh membantu merangsang kulit dan membersih pori-pori lebih mendalam. Malah toner juga dapat mengekalkan keanjalan kulit serta menghilangkan saki-baki kotoran pada wajah.

IKLAN

Sapu serum

Jangan Lupa, Ini 4 Cara Nak Buat Kulit Cantik Tanpa Cela!

Jika anda sudah berusia pertengahan 20-an, anda kena tambah serum dalam rutin kecantikan. Serum sangat bagus untuk merawat secara mendalam dan berkesan terhadap masalah kulit.

Pilih apa jua bahan kandungan serum yang bersesuaia ikut masalah kulit. Sebagai contoh, serum Vitamin C yang sanagt baik mengurangkan kesan parut jerawat dan membaiki tona kulit yang tidak sekata.

IKLAN

Pelembab sangat penting 

Gerun bila dengar ada yang tidak pernah memakai pelembab! Kulit yang kekal hidrat sebenarnya sangat baik untuk sel kulit. Ia juga mengelakkan dari kulit terlalu berminyak atau kering.

Jangan lupakan sunscreen! 

Jangan Lupa, Ini 4 Cara Nak Buat Kulit Cantik Tanpa Cela!

Nah, ini ramai yang masih lagi anggap sunscreen hanya untuk ketika berada di pantai. Pemakaian sunscreen merupakan pelengkap dalam rutin skincare pagi. Ini bukan sahaja menambah kelembapan kulit, malah merawat kulit dari sebarang risiko halus penuaan.

Selain itu:  'Look So Beautiful...." - Persalinan Serba Putih Serikan Penampilan Neelofa Di Majlis Nikah

Senang bukan nak kulit cantik tanpa cela? Jadi apa alasan anda lagi untuk mengelak dari mulakan rutin skincare pada waktu pagi. Jangan mengeluh atau cemburu lihat wajah orang lain yang glowing dipagi hari, sebab mereka komited dalam menjaga wajah.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI