Hilangkan Jerawat Dan Parut

Tak susah pun nak hilangkan jerawat dan parut di muka, asalkan anda ada ilmu kecantikan dan tahu fungsi tertentu bahan yang terkandung dalam produk, pasti ada hasilnya.

Ini yang menarik, nak-nak kalau anda berminat menggunakan retinol. Kalau ikutkan, hampir kesemua produk penjagaan wajah mempunyai ‘Vitamin C’ yang menyumbang kepada beberapa kebaikan yang signifikan bagi kulit wajah. Tetapi tahu tak yang retinol juga tak kurang pentingnya dalam penjagaan kulit wajah yang optimum?

Hilangkan Jerawat Dan Parut

Hilangkan Jerawat Dan Parut Di Muka Dengan Retinol

Buat anda sedang melalui fasa kulit muka ‘breakout’, retinol adalah pilihan yang terbaik buat anda.

Retinol adalah bentuk vitamin A yang larut dalam lemak yang digunakan secara luas dalam produk penjagaan kulit untuk pelbagai manfaat kesihatan kulit. Salah satu bahan yang paling banyak dikaji dan terbukti dalam industri penjagaan kulit.

Nak awet muda dan kulit bersih tanpa cela? Kena ‘berkawan’ dengan retinol dulu. Ini lah yang membantu cerahkan kulit, merangsang pengeluaran kolagen, meningkatkan regenerasi sel kulit, dan menghalang penuaan kulit dengan mengurangkan penampilan kedutan, garis halus, dan hiperpigmentasi. Apatah lagi masalah jerawat dan parut, mestilah hilang mudah!

Betapa ruginya anda yang masih ragu-ragu nak mula pakai retinol, tetapi pastikan anda menggunakan dengan cara yang betul sebab salah gaya ini boleh menyebabkan kesan yang tidak diingini jika digunakan secara berlebihan atau tidak betul. Okay, jom semak dulu apa yang bagusnya penggunaan retinol.

Hilangkan Jerawat Dan Parut Di Muka Dengan Retinol

IKLAN

1. Menggalakkan Pemulihan Sel

Semua orang nak kulit awet muda tanpa kedut, jadi guna lah retinol yang mana boleh membantu merangsang pemulihan sel kulit, melambatkan penuaan, dan faktor-faktor luaran lain.

2. Rangsang Pengeluaran Kolagen

Penggunaan retinol secara konsisten membantu merangsang pengeluaran kolagen, protein struktural penting yang membantu kulit untuk kekal tegang, elastis, dan glowing tanpa pakai mekap. Ini akan mengurangkan garisan kedutan dan meningkatkan tekstur kulit secara keseluruhan. Mudah-mudah dapat kulit anjal, ‘toinl-toink’!

Selain itu:  Cara Nak Buang Whitehead Dan Blackhead, Bajet RM0.40 Saja Dah Settle!

3. Kurangkan Kesan Jerawat dan Parut

Ada yang stres tengok parut jerawat yang tak hilang-hilang? Jangan risau, retinol membantu mengurangkan jerawat dan parut dengan membersihkan pori-pori, dan mempercepatkan pemulihan kulit. Ini membantu kulit tetap bersih, segar, dan bebas dari kmasalah wajah kusam.

4. Cerahkan Kulit

Penggunaan retinol dapat membantu meningkatkan kecerahan kulit dengan mengurangkan hiperpigmentasi dan bintik hitam. Ini membantu memberikan tona kulit yang lebih seragam dan memberikan penampilan yang lebih bersinar.

IKLAN

5. Perlindungan Terhadap Kerosakan Kulit

Terlalu lama berjemur pun boleh buat kulit nampak ‘tua’ sebelum umur juga. Jadi kalau anda mula pakai retinol, ini boleh melindungi kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas dan sinar UV. Sebab itu lah bila umur semakin meningkat, anda wajib ambil tahu tentang retinol dan mula pakai.

Hilangkan Jerawat Dan Parut Di Muka Dengan Retinol

 

Owh ya, bersempena dengan bulan Februari yang dikenali bulan penuh cinta dan kasih sayang, Innisfree menawarkan Best Innisfree’s Couples For Valentine’s Day. Setiap produk penjagaan muka Innisfree digandingkan bersama mengikut spesifikasi masalah kulit.

IKLAN

Retinol Cica Barrier Defense Cream

Hilangkan Jerawat Dan Parut Di Muka Dengan Retinol

Formula ini menggabungkan kekuatan retinol dengan Formula Pertahanan Cica™ yang mengandungi 4x Centella untuk meredakan kulit dan fitosterol untuk menguatkan penghalang kulit.

Retinol Cica Repair Ampoule

Hilangkan Jerawat Dan Parut Di Muka Dengan Retinol

Bermula dari masalah pori tersumbat hingga bekas jerawat, ampoule dengan 95% retinol tulen mampu mengurangkan sebum berlebihan. Mengandungi Jeju Cica Liposomlogy™, ini membantu meredakan masalah kulit dan niacinamide yang mengurangkan cela di wajah.

Apa lagi, inilah masanya anda mendapatkan ‘retinol’ melalui Set Adore & Restore dari Innisfree. Set ini menggandingkan produk Retinol Cica Barrier Defense Cream dan Retinol Cica Repair Ampoule.

Selain itu:  Cantikkan Kuku Guna 3 Bahan Dapur, Tak Payah Habiskan Duit Pergi Spa Pun!

Jangan risau, kandungan 0.015% retinol dalam produk ini sudha cukup untuk merawat kulit yang bermasalah seperti jerawat, kekeringan, kemerahan yang disebabkan oleh faktor luaran, sensitiviti, pori-pori besar atau tekstur kulit yang kasar. Jika baru tahu kebaikan retinol, ini lah masanya untuk anda grab!

 

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI