Elfira Loy

Suka tengok kulit Elfira Loy, nampak cantik tanpa sebarang cela dan kalau anda nak tahu dia sangat menjaga bab kecantikan kulitnya.

Namun, disebalik kecantikan kulitnya itu, pelakon wanita ini juga pernah mengalami masalah kulit seperti kita.

Okay, ini perkongsian Elfira Loy tentang bagaimana dia menangani masalah kulit yang dihadapinya.

Cari Produk Yang Sesuai Dengan Masalah Kulit

Elfira Loy Pernah Ada Masalah Kulit, Ini Tip Untuk Pulihkan

Menurut El, belum terlambat untuk anda mulakan set penjagaan wajah bagi meredakan masalah kulit yang anda lalui.

“Lagi kita menjaga kulit, lagi banyak perkara yang akan kita pelajari tentang kulit kita. Jadi kita akan tahu produk yang bagaimana yang sesuai untuk kulit dan atasi masalah kulit kita.

IKLAN

“Selalunya dekat luar, walaupun nampak macam El mengenakan solekan. Tetapi El cuma gunakan concealer tiada foundation sahaja. Sebab sekarang ini, El sedang menjaga kulit El dengan lebih baik, daripada mengenakan solekan,” ujarnya.

“Macam El, akan selalu bercakap perkara-perkara positif dengan kulit El. Contohnya macam, selamat pagi kulit ini untuk pudarkan cela, tolonglah berkesan,” seloroh Elfira.

Cara Elfira Loy Tangani Masalah Kulitnya!

Elfira Loy Pernah Ada Masalah Kulit, Ini Tip Untuk Pulihkan

IKLAN

“Masalah kulit yang El hadapi adalah kulit sensitif, kulit kering dan senang dehidrasi. Bila buat analisa kulit, baru tau yang El ada banyak bintik hitam pada kulit. Walaupun tengok depan-depan memang tak nampak ketara.

“Dengan masalah-masalah kulit ni, kondisi kulit El macam tak berfungsi, bila cuba mengenakan solekan, tak smooth dan macam tak melekat dengan baik pada permukaan kulit,” katanya.

Kena Rajin Exfloliation

Elfira Loy Pernah Ada Masalah Kulit, Ini Tip Untuk Pulihkan

IKLAN

El turut berkongsikan cara bagaimana dia menangani masalah kulit yang dimilikinya dengan melakukan Exfoliation iaitu menggunakan skrub untuk membuang sel kulit mati. Menurut El cara ini sangat lembut dan tidak merengsakan kulitnya.

“Selalunya jika El gunakan exfoliator ada bahagian muka terutamanya di bahagian bawah mata yang akan bertukar merah. El tak pasti samada ini berlaku kerana ini adalah bahagian kulit yang paling sensitif. Tapi, alhamdulillah Cethaphil exfoliator berkesan kepada kulit El.

Jadi masih belum terlambat untuk anda mula fokus tentang penjagaan kulit, ikuti tip yang dikongsikan oelh Elfira Loy ini untuk mengurangkan masalah cela di wajah.

Selain itu:  Nenek Cantik Bak Remaja 17 Tahun, Kongsi Rahsia Awet Muda. Rajin Olahraga, Pilih Aerobic & Zumba!

Selamat bercantik-cantik dengan semangat yang baru!

Sumber: Instagram Elfira Loy

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI