DIY Toner

Rutin penjagaan wajah yang dimulakan dengan toner memainkan peranan penting untuk mendapatkan hasil kulit yang diinginkan.

Nak jimat dan selamat, boleh buat toner sendiri untuk menyesuaikan segala-galanya mengikut jenis kulit anda.

DIY Toner

Jadi, jom tengok resipi toner buat kulit cantik!

DIY Toner Yang Boleh Cerahkan, Lembapkan dan Kecilkan Liang Pori

1. Toner aloe vera menghidratkan kulit

Penyelesaian ini memastikan kulit anda sentiasa lembap, segar dan membantu mengekalkan cahaya yang berterusan.

Bahan-bahan, cara membuat dan penggunaan:

1 cawan air mawar
1 sudu besar gel aloe vera (berasaskan pasaran)

IKLAN

Cairkan 1 sudu besar gel dengan 1 cawan air mawar atau air sejuk.

Sama ada sapukan penyelesaian terus pada muka dengan pad kapas atau anda boleh menggunakannya sebagai kabus muka dengan memindahkannya ke botol semburan.

@cirasso #pendidikankulit ✨ Ini adalah cara pakai toner pad dgn matlamat yg kita nak iaitu antara exfoliate or tak nak exfoliate refer tutorial dlm video ni 👀 1. Kalau dry,sensitive skin elakka buat keeap sgt teknik pakai mcm exfoliate 2. Kalau oily, combi mybe boleh majoriti ke arah exfoliate tetapi tetap jgn over exfoliate Kerana kunci produk yg kita pakai berkesan tu terletak sejauh mana kita bijak menyeimbangkan penggunaanya, cer share skin korg pakai cara yg mana n berkesan tak?💁🏻‍♀️ #cikciraa #pendidikankulit #carapakaitonerpad #tonerpadviral #skincaremalaysia ♬ original sound – cirasso

2. Toner kunyit mencerahkan kulit

Gunakan toner ini setiap hari untuk mengurangkan bintik hitam dan untuk mencerahkan kulit.

IKLAN

Bahan-bahan, cara membuat dan penggunaan:

1 cawan air kosong
½ sudu teh kunyit
1 sudu teh daun teh hijau

Langkah pertama ialah membancuh secawan teh hijau dan biarkan ia sejuk.
Seterusnya, masukkan kunyit ke dalam teh dan gaul rata.

Selain itu:  Ini Caranya Pilih Sunblock Sesuai Dengan Kulit, Tak Perlu Kandungan SPF Tinggi

DIY Toner Yang Boleh Cerahkan, Lembapkan dan Kecilkan Liang Pori

IKLAN

3. Daun pudina toner kecilkan pori

Toner pudina bantu mengawal pengeluaran sebum pada muka sekali gus mengurangkan pori-pori besar. Ini akan membersihkan semua sisa dari wajah, mengurangkan kilauan dan memastikan wajah kelihatan bersih dan segar.

Bahan-bahan, cara membuat dan penggunaan:

1 cawan air
Segenggam daun pudina

Didihkan secawan air dan masukkan daun pudina ke dalamnya.
Tutup api dan tutup dengan penutup sementara daun masih ada.
Biarkan daunnya meresap dan memberikan manfaat dan kebaikannya kepada air.
Selepas sejuk, tapis air pudina dan simpan dalam botol semburan.
Sembur mint mist 2-3 kali pada muka anda setiap hari.

Haa… cara ini jimat poket! Kalau rajin pakai toner, kulit anda lebih lembap dan tak ada masalah jeragat dan jerawat.

Kredit video: cirasso

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI