Masalah jerawat memang sering menjadi kerisauan wanita. pelbagai cara dah buat tetap muncul tiba malah parut yang dulu pun belum sempat dihilangkan lagi.

Walaupun telah dirawat dengan pelbagai produk, tetapi masih belum mampu lenyapkan masalah ini.

Menerusi satu video dalam laman sosial Instagram, pemilik akaun @cirasso, beliau menjelaskan kenapa masalah ini berlaku.

Masalah ini berlaku kerana seseorang itu mengabaikan 4 perkara penting sebelum merawat parut jerawat. Ini antara yang perlu dititik beratkan dalam penjagaan wajah.

IKLAN

Dah Cuba Banyak Cara, Jerawat Tetap Tak Hilang. Jangan Abaikan 4 Rutin Ni Baru Kulit Cantik & Flawless!

4 Sebab Kenapa Produk Rawat Parut Jerawat Tak Berkesan

1. Tak pakai sunscreen

Ni tak payah cerita pasal apa semua dah tahu tak pakai sunscreen memang cari pasal bagi muka itu burn dan kemudian parut memang syoklah dok kat pipi kita selamanya

IKLAN

2. Kerap tukar produk treatment

Satu produk yang disukai pakai ia selama 6-12 minggu untuk tunjukkan kesan. Jadi  no point pakai 1-2 bulan lepas itu declair produk ini tak sesuai.

IKLAN

Dah Cuba Banyak Cara, Jerawat Tetap Tak Hilang. Jangan Abaikan 4 Rutin Ni Baru Kulit Cantik & Flawless!

3. Tak cegah masalah kulit dari awal

Nak cegah parut bukan sahaja pakai sunscreen tapi cegah awal-awal jerawat jangan bagi naik. Cegah awal-awal kulit jangan biarkan kering cdan egah awal-awal jangan picit jerawat

4. Exfoliate kulit dengan kasar

Skrub kulit dengan terlalu kasar akan buatkan parut itu lagi gelap. Contoh pernah tak  garu-garu kulit yang gatal dengan kasar sampai merah-merah lepas itu. Lepas itu masuk minggu depan dia sembuhkan kulit dan kawasan itu jadi kehitam-hitaman.

Selain itu:  2 Minggu Minum Air Asam Keping Setiap Pagi, Rahsia Wanita Kurangkan Sakit Kepala & Kempis Perut
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI