buang kulit mati

Sebelum pakai apa-apa produk pun, anda kena buang kulit mati terkumpul di muka dulu. Barulah berkesan pakai pelembap dan serum di wajah.

Nak tahu macam mana nak buang sel kulit mati? Haaa… salah satunya skrub!

Cara Buang Kulit Mati Terkumpul Di Muka, Barulah Nampak Cerah

Menurut ciapan daripada @sitijamil92, biasakan pakai masker dan exfoliate adalah antara cara yang dia amalkan.

Cara Buang Kulit Mati Terkumpul Di Muka, Barulah Nampak Cerah

Saya ada tanya MUA tips untuk nampak makeup cantik. Tips dia setahun awal dah mula scrub + exfoliate + pakai masker muka. Supaya kulit mati atau kotoran tidak terkumpul dekat muka yang buatkan kulit kusam dan kulit bermasalah.

IKLAN

Scrub muka dapat buang kulit mati yang menyebabkan produk wajah yang disapu tidak dapat meresap ke dalam kulit dengan sempurna dan juga menyebabkan kulit kelihatan kusam dan gelap. Ia juga boleh membantu mengelakkan liang pori daripada tersumbat yang akan menyebabkan jerawat.

Sebab itu kadang kala kita pakai pelbagai skincare bagus tetapi tidak berkesan sebab kita lupa untuk step yang penting iaitu betul-betul bersihkan kulit muka.

IKLAN

Tetapi AWAS‼️ jangan scrub berlebihan. Tetapi cukup 1 / 2 kali seminggu sahaja. Scrub berlebihan akan merosakkan kulit.

Lepas scrub, saya wajib pakai masker muka sebab masa ini kulit kita bersih dan mudah untuk menyerap vitamin yang ada dalam mask. Sebab ini kulit kita semakin bersih.

IKLAN

Cara Buang Kulit Mati Terkumpul Di Muka, Barulah Nampak Cerah

Saya akan pakai rubber mask ini. Fungsi dia untuk mencerahkan, merawat kulit dan glowing kan kulit.

Tambahan kita yang bekerja kadang kala wajah kelihatan lesu dan kulit kelihatan kusam. Rubber mask ini dapat menyerikan kembali wajah sebab bahan dia ada yang boleh Rose and Licorice Extract.

Selain itu:  10 Cara Solekan Yang Salah Buat Muka Nampak Lebih Tua Daripada Umur Sebenar!

Apabila amalkan scrub dan pakai rubber mask ini kulit sangat bersih dan berseri. Insha Allah semua perempuan yang rajin amalkan, nanti akan nampak cantik berseri semula jadi.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI