Kalau bibir gelap, anda terpaksa pakai lipstik 24jam. Ini sangat leceh dan anda pasti mencari jalan keluar macam mana nak merahkan bibir tanpa menggunakan laser.

Ada satu petua yang berkesan, malah tular dan dikatakan sangat berkesan. Tip cantik yang dikongsikan oleh Puan Esyima Zamri ini hanya memerlukan bahan alami yang senang nak dapat dan biasanya memang ada di dapur.

Bahan-bahan:

Gula perang
Madu

IKLAN

Gaulkan dan jadikan skrub bibir, anda boleh menggunakan scrub madu dan gula perang ini untuk lembutkan bibir dan hilangkan masalah bibir gelap.

Biasanya skrub bibir gula memang popular kerana berkesan untuk menanggalkan sel kulit mati di bibir.

Bibir Gelap Jadi Cerah Guna Madu Dan Gula Perang, Kena Urut Untuk Hasil Terbaik!

IKLAN

Gula perang lebih lembut pada kulit berbanding gula putih. Gula ini juga kaya dengan antioksidan yang melindungi kulit dari kerosakan ultraviolet (UV) akibat pendedahan cahaya matahari. Asid glikolik yang terdapat di dalam gula juga membekalkan kulit dan melindungi daripada toksin.

Bibir Gelap Jadi Cerah Guna Madu Dan Gula Perang, Kena Urut Untuk Hasil Terbaik!

IKLAN

Kelebihan madu pula ialah humectant semula jadi, yang bermaksud lebih memberikan kelembapan. Madu membantu mengekalkan bibir yang terhidrasi dan sihat. Enzim yang terdapat dalam madu juga membantu meringankan nada kulit bibir.

Ingat, campurkan bahan-bahan dengan teliti. Sapukan di bibir dengan jari anda sahaja. Urut ringan pada bibir selama 1 minit. Urutan tidak hanya membantu dengan pengelupasan, malah meningkatkan peredaran darah di bibir, menjadikannya sihat dan lebih ringan.

Biarkan di bibir korang selama beberapa minit sebelum mencuci dengan air kosong. Ulangi ubat ini 2 atau 3 kali seminggu sehingga melihat hasil yang ketara.

Selain itu:  Sapu Mayonis Selama 15 Minit, Rahsia Kulit Wajah Kekal Lembap & Tak Kusam
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI