Pernah mengalami kenaikan berat badan berlebihan yang tidak sesuai dengan saiz ketinggian menyebabkan wanita ini tekad untuk diet.

Memilih diet yang lebih sihat iaitu suku-suku separuh dan masih mengutamakan pengambilan nasi dalm setiap hidangan.

Bagi wanita ini Ika yang pernah mengalami berat sehingga mencecah 68.9 kg tidak putus berusaha untuk mencapai berat idaman.

Melihat pada perkongsian menu yang diambil semuanya memikat selera. Siapa kata diet tak boleh makan sedap, apa yang penting portion yang diambil.

Hampir 9 bulan mengamalkan diet, akhirnya dia berjaya menurunkan berat badan sehingga 13 kg.

Tak ada apa yang senang, Kalau banyak sangat alasan bagi sampai bila-bila tak jalan

Ni pun down hari tu sebab atan bawa makan malam, mana lah kita tak terliur Support orang sekeliling penting

Banyak bagi alasan tak boleh nak diet betul-betul sebab member ajak lepak makan sedap-sedap. Senang je, pengganti gula dah ada (sweetener/stevia)

Tapi ika tak amik pun, ika terus order kak fresh oren takda gula ya 

Kalau kawan makan sedap sekali sekala cheat apa salah nya. Takkan lepak hari-hari kan

Nak seribu daya, tak nak seribu dalih. Hari-hari bsing orang cakap gemuk lah apa lah tapi diri sendiri bagi alasan

Ika diet pun makan benda sedap, subway boleh, tanpa sos, cuma olive oil. Ayam masak lemak aku makan, salai lemak aku makan, sardin ika makan,

Aih semua sedap-sedap. Portion jaga ! Slow-slow. Naik turun tu benda biasa 

Semoga berjaya kawan-kawan.

Ini Menu Sihat & Sedap Diambil:

#dsss disebabkan berat ika naik mendadak waktu pregnant ni ika kena buat diet suku separuh. InshaAllah boleh untuk ibu2 mengandung and baby pun dapat cukup nutrisi

IKLAN

3 kali makan mcm ni
Malam dinner buah.
Nasi nmpk mcm banyak tapi sikit je tu sbb ika lenyekkan

Jangan jeles tengok sayur kita 

Tekak memang x boleh terima kimchi tapi kimchi ni tak ada gula cuma ada gram, ambil berpada2 lah kan. Yang ni sedap ika 1st time suka kimchi

Nasi segenggam
Ayan goreng
Kimchi @koreanfoodhalal

Nasi segenggam
Daging masak balado hijo
Sayur rebus je

Nasi segenggam
Lemak cili api
Sayur tumis
Sambal mangga

IKLAN

Nasi segenggam
Sayur bayam
Ayam masak samba

Sambal jawa satu mangkuk kecil

Nasi segenggam
Ikan balado beli je
Sayur peria

Udang kukus letak sambal berlada @fitmealsbyfarra
Kimchi @eid.korea.my
Nasi segenggam

Hari ni masak sotong sambal petai
Ulam dengan #crispygarlicemy @emysuhaily
Layan pula makan macam ni. Sampai jilat2 jari 
Nasi kita segenggam ja

Nasi putih segenggam
Telur goreng
Petai
Sambal healthy @fitmealsbyfarra

IKLAN

Nasi segenggam
Ayam masak kunyit
Sambal.belacan

Nasi segenggam
Ulam
Puyuh salai
Sambal mangga

Nasi segenggam
Ikan pari asam pedas
Sayur ulam

Nasi segenggam
Bendi rebus
Ikan goreng dan cili

Nasi Segenggam
Ayam kari
Sayur kacang panjang

Nasi Segenggam
Ikan pari bakar
Sayur rebus

Artikel Berkaitan:

Wanita Ini Berjaya Hilangkan 15 KG Tanpa Produk Supplemen, Walaupun Berdepan Masalah Kesihatan

Elak Makan Petai Berlebihan Boleh Sebabkan Gangguan Buah Pinggang, Semak 3 Lagi Kesannya

Modal Hanya RM1, Wanita Kongsi Rahsia Miliki Kulit Flawless Guna Tepung Beras & Susu Je