Haneesya Hanee

Pelakon dan model Haneesya Hanee tampil berkongsi tip untuk mendapatkan bentuk badan yang cantik dan menawan.

Menurut Hanee, sebelum bergelar seorang model, bentuk badannya agak berisi bahkan dia sudah mencuba pelbagai cara untuk mendapatkan bentuk badan yang kurus dan ideal.

Haneesya Hanee Kerja Keras Dapatkan Body Cantik

Pernah Badan Berisi, Haneesya Hanee Kerja Keras Dapatkan Body Cantik

Tidak mudah juga untuk slim tetapi disebabkan aktif sebagai model, Haneesya cuba pasang badan.

“Benda ni saya belajar sepanjang saya jadi model. Apa yang orang nampak sekarang, saya bukan macam ni sebelum ni. Dulu saya chubby sebenarnya.

“Bila saya mula menjadi model, benda tu amat sukar untuk saya sebab badan saya berisi. Saya chubby dan curvy lah basically. Model ada standard dia jadi nak kena kurus apa semua.

IKLAN

“So saya dah cuba banyak gila supplement, ubat kurus, diet you name itu apa yang saya tak buat. Pelbagai jenis diet saya dah buat. Berat saya turun tapi satu masa dia static je dan tiada perubahan,” katanya.

Buat Senaman Angkat Berat

Pernah Badan Berisi, Haneesya Hanee Kerja Keras Dapatkan Body Cantik

Kata Hanee, dia sedar perubahan yang ketara apabila mula membuat senaman angkat berat bahkan bentuk badannya lebih cantik berbanding senaman dan diet lain.

IKLAN

Teruja dengan perubahan itu, Hanee juga sempat menggalakkan wanita lain untuk mula mencuba senaman tersebut.

“Kemudian saya sedar macam workout cardio dia ada perbezaan tapi ada satu masa dia akan sama je.

“Jadi saya sedar senaman angkat berat saya nampak perbezaan dia sebab badan saya lebih tone lagi, nampak muscle dan saya nampak lagi kurus bila saya mula angkat berat.

IKLAN

Pernah Badan Berisi, Haneesya Hanee Kerja Keras Dapatkan Body Cantik

“Jadi perempuan di luar sana, jangan takut untuk angkat berat, takut dia akan jadi besar ke buff ke, kita takkan nampak buff okay. Dia akan buat awak lebih seksi adalah. The more you lift weights, the more feminine you’ll be,” jelasnya.

Hah, anda yang nak sangat badan cantik, boleh lah cuba tip daripada Haneesya Hanee! Yang penting buat secara konsisten dan kawal pemakanan yang diambil setiap hari, pasti akan dapat hasilnya.

Selain itu:  Pilih Gaya Minimalis Berfesyen, Shera Aiyob Tampak Awet Muda Dan Stylo

Kredit viideo: officialaestheticclub

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI