Hampir setahun jaga makan, baru dapat berat ideal. Rahsianya, Diet Suku-Suku Separuh & Brisk Walk tanpa jemu. Seseorang yang mempunyai berat badan berlebihan pastinya menyimpan impian untuk berusaha mendapatkan kembali berat ideal yang kurus dan langsing.

Justeru dengan semangat dan azam yang kuat, wanita ini Nadzirah Md Rashid tekad untuk diet. Memulakan perjalanan diet dari September 2021 hinggalah Julai 2022 dan dia akhirnya berjaya mendapat berat ideal.

Hampir Setahun Jaga Makan

Menurutnya tiada rahsia tertentu bagaimana dia berjaya mendapat berat ideal. Hanya perlu konsisten mengamalkan gaya hidup sihat sampai bila-bila.

Setahun Jaga Makan, Baru Dapat Berat Ideal. Rahsianya, Diet Suku-Suku Separuh & Brisk Walk Tanpa Jemu!

Artikel Lain: Enjoy ‘Journey Diet’, Ambik Superfood & Rajin Workout. Rahsia Berjaya Kurus Dalam Tempoh Singkat!

IKLAN

Dia juga memberi tip walau apa juga makanan yang diambil perlulah secara bersederhana. Tambahnya belum ada sakit bukan bermakna kita sihat.

Walaupun tidak ada penyakit, penjagaan pemakanan itu perlu dititik beratkan selain buat senaman ikut kemampuan. Dia memilih brisk walk hanya belakukannya selama 45 minit ke jam bagi menjaga kesihatan tubuh badan.

Baru Dapat Berat Ideal

Tambahnya hampir 100% tip diet diperoleh daripada Grup Diet Suku-Suku Separuh dengan perkongsian ilmu pemakanan yang sangat bermanfaat.

IKLAN

Setiap menu untuk sarapan, lunch dan dinner yang dikongsi pastikan semuanya berkhasiat dan mestilah memenuhi diet suku-suku separuh.

Setahun Jaga Makan, Baru Dapat Berat Ideal. Rahsianya, Diet Suku-Suku Separuh & Brisk Walk Tanpa Jemu!

Rahsianya, Diet Suku-Suku Separuh

Sebagai pesanan kepada yang mahu menurunkan berat badan, dia menitipkan, Ada pepatah inggeris yang berbunyi, “The first step is always the hardest. But once you take the first step, things will get easier from then on”. Apa yang penting, sabar dan konsisten.

IKLAN

Menurutnya lagi walaupun sudah hampir setahun buat diet dsss ini, dirinya masih lagi struggle dan dalam fasa maintain. InsyaAllah akan sentiasa ada hasil buat yang berusaha. Walaupun tak banyak, sikit juga sduah bersyukur.

Selain itu:  Golek Guna Bola Tenis Atau Rendam Dalam Air Herba, Alternatif Legakan Sakit Belakang & Tapak Kaki

Apa pun yang penting dikurniakan kesihatan dan dijauhkan dari penyakit.

Setahun Jaga Makan, Baru Dapat Berat Ideal. Rahsianya, Diet Suku-Suku Separuh & Brisk Walk Tanpa Jemu!

Artikel Lain: Diet Biasa Tak Menjadi, Akhirnya Melly Geoslew Pilih Buat Bariatrik. Dah Berusia Mahu Jadi Lebih Sihat!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI