Mizz Nina

Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina binti Azman merupakan seorang selebriti yang dikenali dan dihormati ramai. Pernah aktif sebagai penulis lagu, penyanyi, pereka fesyen, ahli perniagaan dan usahawan di Malaysia.

Namun selepas penghijrahannya, Mizz Nina banyak menghabiskan masa mendalami ilmu agama dan menyertai majlis ilmu agama yang ada di Malaysia.

Mizz Nina Kongsi Cerita Sebelum Berhijrah, Lepas Tinggalkan Rasa Lebih Tenang

Mizz Nina Kongsi Cerita Sebelum Berhijrah, Lepas Tinggalkan Rasa Lebih Tenang

Terdahulu Mizz Nina dipilih menerima anugerah bagi kategori Ikon Aktivis Kemanusiaan kerana sumbangan dan jasa yang sudah ditaburkannya dalam misi kemanusiaan dijalankan sehingga ke luar negara. Beliau juga komited untuk memberi dan berkongsi kepada masyarakat yang kurang kemampuan.
Mencari Makna Kehidupan

IKLAN

Baru-baru ini, di laman tikotk milik @menjadidewasa.my, berkongsikan satu video yang menarik perhatian netizen yang menonton. Video tersebut ditonton sebanyak 233 ribu, 18 ribu tanda suka dan 200 komen.

Di dalam video tersebut, didapati Mizz Nina sedang berkongsi pengalamannya dalam mencari makna kehidupan yang sebenar.

IKLAN

“Saya kejar banyak benda dalam kehidupan saya dahulu, dari budak kecil yang memenangi banyak pertandingan sehingga memenangi anugerah, buat album kesemuanya, saya terus kejar menang dan menang lagi kemudian saya mempersoalkan apa lagi yang perlu dikejar?” kata Mizz Nina.

“Saya menang award dan lakukan semula kemudian manusia menyokong apa yang saya lakukan. saya tak rasa tenang hati serta tak rasa kepuasan,” tambah Mizz Nina.

IKLAN

Mizz Nina Kongsi Cerita Sebelum Berhijrah, Lepas Tinggalkan Rasa Lebih Tenang

Katanya lagi, perkara itu membuatkan dia gembira dan seronok sebelumya, namun tidak setelah banyak kali melakukan perkara yang sama itu. Kemudian dia mengambil keputusan untuk meninggalkan semua itu serta berhijrah untuk mendalami makna kehidupan serta mencari ketenangan yang dipersoalkannya sebelum ini.

Selain itu:  "Bangun Dari Sakit, Start Diet & Exercise' - Kisah Diet Wanita Ini Beri Inspirasi

Alhamdulillah.. cukup menginpirasikan bagi golongan wanita yang masih mencari erti kehidupan. Rapi mendoakan moga Mizz Nina terus bahagia bersama anak lelakinya dan istiqomah dengan penampilannya.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI