Marshanda

Baru-baru ini pelakon Indonesia, Marshanda berkongsi tip turunkan 9KG kepada orang ramai selepas dia sendiri berdepan dengan masalah berat badan.

Sebenarnya sejak didiagnosis dengan penyakit bipolar sejak berusia 15 tahun, berat badannya naik mendadak akibat kesan sampingan ubat yang diambilnya. Sejak itu, selera makannya makin meningkat.

Marshanda Kongsi Tip Turunkan 9KG, Serius Cara Ini Berkesan!

Marshanda Kongsi Tip Turunkan 9KG, Serius Cara Ini Berkesan!

Kenaikan berat badannya bukan sahaja mencuri perhatian ramai, malah penurunan beratnya juga. Baru-baru ini, Miss Murai melihat Instagram miliknya dan mendapati penampilan Marshanda terkini lebih langsing dan nampak kurus betul!

Psst… Kalau kamu nak tahu, berat badannya turun kerana Marshanda sedang menjalani program diet. Apa yang lagi mengejutkan, berat badannya turun sebanyak 9KG selepas itu.

IKLAN

Nak tahu tak tips dietnya? Semak cepat di bawah;

Marshanda Kongsi Tip Turunkan 9KG, Serius Cara Ini Berkesan!

Tip 1: Kenali ‘Emotional Eating’

Kongsi Marshanda, sebagai sebahagian daripada dietnya, dia telah mempelajari apa itu ‘EmotionalEating’. Untuk pengetahuan kamu, Emotional Eating merupakan situasi yang membuatkan kamu makan untuk buatkan diri rasa lebih baik.

IKLAN

Situasi ini sudah pasti menaikkan berat badan tiap kali seseorang itu makan jika dia berasa sedih, tertekan atau cemas tetapi ia bagus untuk membuatkan diri kamu berasa lebih baik dan gembira.

Tip 2: Mula Ambil Makanan Organik

Marshanda Kongsi Tip Turunkan 9KG, Serius Cara Ini Berkesan!

Walaupun emotional eating ada bagusnya, tetapi lebih baik kalau kamu makan makanan organik. Seperti Marshanda, pengambilan makanan organik boleh buatkan badan menjadi lebih sihat dan kurus dalam satu masa.

IKLAN

Tip 3: Perbanyakkan Minum Air Kosong

Seterusnya, jangan lupa untuk perbanyakkan minum air kosong. Ramai yang tahu air kosong mengandungi pelbagai manfaat untuk kesihatan. Salah satunya dapat mengurangkan iritasi, racun berbahaya dan hasil perkumuhan daripada organ penting dalam badan.

Selain itu:  Hasil Minum Oat Setiap Pagi, Wanita Akhirnya Berjaya Langsing Dalam Masa Singkat

Tip 4: Jangan Makan Makanan Segera

Marshanda Kongsi Tip Turunkan 9KG, Serius Cara Ini Berkesan!

Kongsi Marshanda, dia juga tidak lagi makan makanan segera. Ini kerana makanan segera mengandungi garam yang tinggi, kalori dan lemak. Malah khasiat dalam makanan segera juga rendah, menyebabkan berat badan boleh naik dengan cepat.

Semoga bermanfaat!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI