cara diet mudah

Ada banyak cara diet mudah di laman media sosial tetapi kali ini satu tip yang berkesan adalah berhenti makan  malam selepas jam 7.00 malam.

Haa.. bukan wanita saja yang memasang impian untuk menurunkan dan mendapat berat badan ideal, tetapi kaum lelaki juga sama.

Ini Cara Diet Mudah

Menerusi seorang pengguna Facebook bernama Mohd Shameer ini, dia ada berkongsikan tentang caranya menurunkan berat badan daripada 135kg kepada 75kg dalam masa hanya 10 bulan.

Lelaki Ini Dedah Cara Diet Mudah, Jam 7 Malam WAJIB Berhenti Makan!
Tak berputus asa.

Hilang 60KG Dalam 10 Bulan

Dah masuk setahun dalam dunia diet. Dari 135kg – 75kg, still lagi dalam track sekarang untuk aim berat ideal 70kg. Wish me luck guys.

“if you do not move forward, you will not get results”. Goodluck juga yang tengah diet.

1. Sebelum mula diet, saya kaji dulu diet yang sesuai dengan badan saya.

2. Untuk permulaan, saya cut off gula & minyak. Apa yang boleh saya kongsikan, 2 benda ni la pemusnah diet.

IKLAN

Lelaki Ini Dedah Cara Diet Mudah, Jam 7 Malam WAJIB Berhenti Makan!

3. Apa yang penting adalah jaga pemakanan dulu, jangan terus exercise, untuk biasakan diri dengan diet pemakanan yang baru. Sebab apa yang saya tau, hanya 20% saja exercise lagi 80% pemakanan.

Selepas 1 atau 2 bulan baru la saya exercise, hanya dalam rumah saja, apa yang saya buat adalah, lompat bintang, plank, squat, sit up dan push up. 30minit waktu pagi 30minit waktu petang. Itu sudah memadai.

4. Setiap pagi wajib breakfast. Kalau boleh jangan skip untuk naikkan metabolisma badan. Boleh makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sikit.

Contoh makanan yang saya ambil waktu pagi, selepas bangun cari air dulu then baru breakfast salad + telur rebus + pisang.

IKLAN
Selain itu:  Makan Bersukat & Jalan 10 Ribu Langkah, Rahsia Wanita Ini Turun Berat Badan Dengan Cepat!

Lelaki Ini Dedah Cara Diet Mudah, Jam 7 Malam WAJIB Berhenti Makan!

Tengahari saya makan timun + dada ayam bakar + nasi rendah kalori. Untuk makan malam pula saya makan sebelum pukul 7, saya ambil timun dengan telur rebus 2-3 biji, putih sahaja, jangan ambil telur kuning.

Lepas pukul 7 kena stop makan. Dan yang penting air kena lebih dari 2 liter, maybe 3 liter ikut keperluan air dalam badan kita

5. Tips saya yang lain, selepas makan jangan terus minum air. Seelok-eloknya tunggu dulu dalam 30 minit. Dan jangan terus tidur selepas makan, biasakan diri untuk duduk dulu.

Yang paling penting, tolong jangan diet smpai biarkan badan lemah tanpa tenaga sebab itu akan menyebabkan metabolisma rendah & berat tak turun. Enjoy your diet, enjoy your meal.

IKLAN
Lelaki Ini Dedah Cara Diet Mudah, Jam 7 Malam WAJIB Berhenti Makan!
Sebelum diet.

Saya sudah turunkan berat badan sebanyak 60kg dari 135kg ke 75kg. Pelbagai kata-kata yang kita hadap tapi kata-kata itu lah pembakar semangat sebenarnya.

Dan kita tidak boleh tutup mulut yang mengata kita, tapi dengan kejayaan dapat kurus, mulut mereka sendiri yang akan tertutup.

Lelaki Ini Dedah Cara Diet Mudah, Jam 7 Malam WAJIB Berhenti Makan!
Gambar terkini dengan berat sekitar 60 kg.

Jadi bagi mereka yang mahu menurunkan berat badan cara sihat dan selamat, boleh ikuti panduan diberikan. Apa yang penting, seseorang itu kena disiplin dan berazam untuk jadi lebih sihat.

Artikel Berkaitan:

Vaksin Covid-19 Berfungsi Melindungi. Tapi Rupanya Penerima Dos Lengkap Berisiko Jadi Pembawa Virus!

Hilangkan Tumit Kaki Merekah, 5 Minit Je Hasilnya Terus Bersinar. Hanya Guna 2 Bahan Dapur Je!

Sara, Anak Pelakon Saif Ali Khan Dedah Rahsia Turunkan Berat Badan Drastik Dari Saiz XXL Ke S

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI