Farah Lee

Farah Lee atau Nurfarahin Romli membuktikan kemampuannya walaupun berstatus ibu tunggal dan mempunyai seorang anak apabila berjaya menggenggam Sarjana Pendidikan Kanak-Kanak di University Of Leeds, United Kingdom. Farah juga merupakan selebriti popular di media sosial serta mempunyai bisnes sendiri.

Farah Lee Tak Sibuk Cari Pengganti, Ibu Tunggal Yang Berjaya Genggam Master

Membesarkan anak sebagai seorang ibu tunggal bukanlah satu tugas yang mudah. Beban yang dipikul menjadi berganda kerana peranan seorang ‘ayah’ juga turut dipikul bersama.

Namun begitu, berbekalkan ketabahan hati dan semangat yang tidak pernah luntur, ibu tunggal juga mampu mencapai kejayaan yang luar biasa.

Farah Lee Tak Sibuk Cari Pengganti, Ibu Tunggal Yang Berjaya Genggam Master

Pernah berkongsi kisah hidupnya menerusi kapsyen laman media sosial, terlihat jelas dia seorang yang wanita yang berjaya.

IKLAN

“Pada 11.09.2018, seorang ibu tunggal bersama anaknya yang baru berusia empat tahun melangkah keluar dari kapal terbang di tempat asing, meninggalkan semua orang yang mereka kenali, gaya hidup selesa demi ilmu.

“Dunia baru, wajah baru, kehidupan baru. Kenangan, keringat, air mata, kesakitan, senyuman, tawa dan kasih sayang, semuanya membuatkan ia menjadi hari terindah!”

IKLAN

Farah Lee Tak Sibuk Cari Pengganti, Ibu Tunggal Yang Berjaya Genggam Master

Begitulah tulisan Farah Lee yang juga mesra dipanggil Omma oleh anaknya, Mariam Esabel. Dia juga turut membuat dedikasi istimewa buat Maream yang sentiasa sabar dan menyokong ibunya dalam usaha menuntut ilmu sehingga menamatkan pengajian.

IKLAN

Dedikasi Buat Anak

“Alhamdulillah Maryam, kita berjaya lakukannya! Terima kasih atas kesabaran dan sokongan kamu sejak hari pertama kita berada di sini. Ketika itu, kamu masih kecil tetapi sangat memahami, suka menolong dan tabah.

“Saya tahu, ia bukan perkara mudah bagi kamu. Kamu sangat gembira dan menunggu hari graduasi saya. “Omma, hari ini hari awak” dan kejayaan ini adalah untuk kamu Maream,” ujarnya.

Selain itu:  "Susah Bernafas & Demam Menggigil Sampai Merangkak Ke Toilet" - Uyaina Arshad Positif Covid-19 & Kena Tahan Di Wad

Farah Lee Tak Sibuk Cari Pengganti, Ibu Tunggal Yang Berjaya Genggam Master

Kejayaan yang dicapai beliau wajar dijadikan inspirasi untuk semua wanita di luar sana. Tiada apa yang mampu menghalang kita daripada mencapai kejayaan selagi mana kita mahu berusaha dengan bersungguh-sungguh.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI