Che Puan Syamim

Lama sungguh Che Puan Syamim Farid tak makan nasi, patutlah maintain tubuh slim dan cantik kulitnya.

Kerjaya wanita anggun berusia 32 tahun ini berkembang sebagai seorang pelakon dan pengacara yang sentiasa dilihat menghiasi kaca televisyen di Malaysia.

Kahwin 8 Tahun Tapi Tubuh Che Puan Syamim Maintain Slim

Kini masih lagi aktif dalam dunia seni, beliau merupakan isteri kepada Yang Mulia Bentara Raja Tengku Ezrique Ezzudean Tengku Dato’ Ardy Esfandiari Al-Haj yang dikahwininya pada tahun 2016.

Che Puan Syamim Farid Tak Makan Nasi Dan Tolak Gula, Patutlah Badan Persis Anak Dara

Namun, apa yang paling menjadi inspirasi ramai adalah kelangsingan bentuk tubuh Che Puan Syamim ini yang langsung tidak berubah persis anak dara meskipun sudah berkahwin selama lapan tahun.

IKLAN

Malah kelihatan semakin jelita! Agaknya apakah rahsia yang diamalkan?

Che Puan Syamim Farid Tak Makan Nasi Dan Tolak Gula, Patutlah Badan Persis Anak Dara

Tak Jamah Nasi Dan Tolak Gula

Berusia 32 tahun, Che Puan Syamim masih lagi cantik seperti 10 tahun lalu. Beliau mengekalkan figura tubuhnya yang langsing sekali gus memastikan kesihatan pada tahap maksima.

IKLAN

Che Puan Syamim Farid Tak Makan Nasi Dan Tolak Gula, Patutlah Badan Persis Anak Dara

Baru-baru ini Che Puan Syamim tampil berkongsi kepada umum mengenai rejim pemakanan yang diamalkannya untuk tampil langsing dan sihat.

Khabarnya, sudah sembilan tahun tidak menjamah nasi. Beliau juga tidak makan makanan seperti ayam, daging, minyak dan gula.

IKLAN

“Bila saya dah memulakan sesuatu, saya akan buat betul-betul self-dicipline. No cheat day.

“Nak berhenti makan sesuatu memang susah. Tapi fikir pasal diri sendiri. Awak jaga diri awak, makan awak bukan untuk orang lain, untuk diri sendiri. Kalau sayang diri, makanlah healthy food,” kongsinya mengenai diet ketat yang diamalkan.

Sesekali Makan Spaghetti

Selain itu, jika mahu makan makanan yang berat beliau hanya memilih untuk menikmati hidangan pasta seperti spagheti Aglio Olio yang dimasak menggunakan minyak zaitun.

Selain itu:  Turut Hidap Komplikasi Jantung, Uyaina Arshad Pesan Pentingnya Buat Medical Checkup

Begitulah tip cantik daripada Che Puan Syamim, jadi jika anda mahu bertubuh slim, makan kena jaga. Yang penting pilih menu sihat, inshaa Allah akan ada hasilnya.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI