Norzie Pak Wan Chek

Lama tidak kelihatan air wajah Norzie Pak Wan Chek dalam industri hiburan, sekarang bahagia di samping keluarga tersayang dengan layanan suami tercinta, Aidid Marcello.

Kalau ikutkan setiap suami tentu ada cara mereka sendiri untuk bahagiakan isteri masing-masing. Baik dibelikan hadiah, dibawa bercuti atau bawa balik kampung. Itu lebih dari rasa cukup.

Bahagianya Norzie Pak Wan Chek

Cantik Cara Ibu, Bahagianya Norzie Pak Wan Chek Di Samping Aidid Marcello

Sebenarnya bila dah bersama dengan lelaki yang paling dia cinta, isteri akan cukup bahagia. Malah cuma di bawa balik kampung, bahagianya lain macam. Sebab dia tahu, suami yang baik takkan buat jiwanya terseksa.

 

Suami yang baik sanggup bersusah, penat bekerja asalkan anak isteri dapat nikmati sebuah kehidupan yang bahagia. Biarpun tak mewah mana, hati mereka tenang dengan rasa bahagia yang suami curahkan.

Inilah istimewanya Aidid, memilih membahagiakan isterinya dengan cara sendiri. Kata Aidid, walaupun penat cari duit tapi kalau tak pandai nak bahagiakan orang rumah, tak ada maknanya hidup tu.

IKLAN

“Kadang-kadang aku fikir, penat gile kerja cari duit. Kerja untuk bayar segala yang wajib bayar dan sebab nak sara famili.”

“Kerja dan besarkan family memang satu tanggungjawab penting sebagai ketua keluarga. Tapi, kadang-kadang aku fikir juga, kerja rajin, penat nak mati pun.. dan habiskan setiap saat dengan kerja tanpa pandai curi masa berharga untuk yang tersayang. Bagi aku tak ada maknanya hidup.”

Cantik Cara Ibu, Bahagianya Norzie Pak Wan Chek Di Samping Aidid Marcello

 

IKLAN

Atas dasar itulah, Aidid pilih untuk jadi seperti apa yang difikirkan.

“Jadi, selagi kaki masih terdaya menapak dan berdiri. Selagi ada kudrat untuk ke sana sini. Curilah masa terbaik untuk yang tersayang.”

“Yang menjadi tulang belakang dan pembakar semangat dalam apa jua kerja kita. Harap you, @norziepwc happy dengan apa yang I buatkan untuk you.”

“Walaupun I tak mampu nak bawa U cuti ke USA, balik kampung pun jadilah. Mana tahu maybe kita habiskan usia tua kita di sini? Love you.” Luah Aidid Marcello dalam instagram miliknya.

IKLAN
Selain itu:  Penampilan Wan Sharmila Jadi Inspirasi, Wajah Tetap Comel Dalam Usia 40-an

Begitulah hidup berpasangan, perlu ada ‘give and take’. Saling memberi dan menerima. Barulah bahagia biarpun ketika itu wajah kita tak lagi muda seperti zaman bercinta dulu, rasa sayang dan cinta terus membara.

Cantik Cara Ibu

Menyentuh soal kecantikan bekas penyampai berita di stesen televisyen swasta, NTV7 dan TV3 ini, kelihatan cukup cantik dengan aura sebagai ibu dan isteri.

Cantik Cara Ibu, Bahagianya Norzie Pak Wan Chek Di Samping Aidid Marcello

Tidak memerlukan mekap tebal, Norzie dilihat selesa membawa air wajahnya tanpa mekap dan memakai tudung labuh menutup auratnya.

Bernarlah, wanita kalau sedang bahagia, air wajahnya akan naik seri dan nampak cantik semula jadi.

Sumber/Foto : Aidid Marcello, Norzie Pak Wan Chek

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI