Tiada kejayaan dapat dicapai tanpa usaha yang bersungguh-sungguh daripada diri kita sendiri.

Jika bukan diri sendiri mahu berubah, pasti yang diimpikan tidak akan berhasil dalam sekelip mata.

Seperti perkongsian sahabat di grup Diet Suku-suku Separuh, Nor Khomariah Norrohman yang telah dapat melenyapkan lebih 50 kg dalam masa setahun untuk mendapat berat ideal.

Artikel Lain: Gembira Dah Tak Alami Gastrik & Migrain. Hanya Guna Kaedah Defist Kalori, Rahsia Kurus Wanita Ini!

Dia yang sebelum ini mempunyai berat badan 80kg dan akhirnya kini selesa dengan berat 50kg.

Mengamalkan cara diet suku-suku separuh dan juga berpuasa sunat Isnin dan Khamis rahsia bagaimana dia berjaya mengekalkan berat sehingga hari ini.

IKLAN

Berjaya Turun 30 Kg Dalam Masa Setahun

Ayuh, ikuti perkongsiannya.

Bermula dengan 80kg dalam masa setahun lebih nie dah dapat berat idaman 48kg, tapi macam budak-budak sekolah sangat, naikkan balik dalam 50kg, so maintain kan je dalam 50kg-55kg.

Tapi kita hanya merancang, kadang berat boleh naik lebih daripada itu kalau terlampau cheatmeals, start balik 2 hb baru nie dari berat 58kg sekarang dah turun 2kg semoga dapat balik berat 50kg.

IKLAN

Sentiasa mkn suku suku separuh, kadang-kadang eat clean kadang-kaang makan je lauk biasa..mempunyai masalah tekanan darah tinggi selepas melahirkan anak ke 3, 2 tahun dah makan ubat sebelum nie,

Sejak amal diet alhamdulillah darah dah normal, tahap kolestrol pom normal, kalau dulu makan 2 jenis ubat dan setiap 3 bulan jmpa doc, sejak setahun lepas jumpa doc 6 bulan sekali dan makan sejenis je ubat dengan dos yang rendah,

Semoga selepas ini doc stop ubat, selain makan suku-suku separuh saya amalkan puasa sunat setiap Isnin dan Khamis kalau kesihatan mengizinkan..

IKLAN

Alhamdulillah semoga terus istiqomah sampai bila-bila…good luck untuk semua ahli. Tahun ini umur dah masuk 35 tahun tinggi 156cm. Tang pipi itu memang besar, tak turun mana pipi tu, memang sejenis pipi besar dari zaman anak dara lagi.

Artikel Lain: Lepas 9 Bulan Diet, Berjaya Dapat Berat Ideal. Gadis Kongsi Menu Sihat Seminggu Diamalkan!

Artikel Berkaitan:

Berat Tak Pernah Cecah 50KG Kecuali Hamil. Mila Jirin Kongsi Rahsia Kekal Kecil Molek!