Baru-baru penyampai radio, Fara Fauzana telah disahkan positif Covid-19 walaupun telah mendapat suntikan vaksin sebelum ini.

Menerima dugaan ini dengan reda dan hati terbuka, dia turut memberi ingatan atau pesanan jika disahkan positif terus segera maklumlan orang terdekat mengenai perkara tersebut.

Ini menurut Fafau tindakan awal begini akan dapat memudahkan pihak berwajib mengambil langkah keselamatan seperti lakukan proses sanitasi di kawasan diduduki.

Perkongsian di laman sosian Instagram ini sangat baik untuk kita hadam bersama apatah lagi kes kemasukan ke hospital kini semakin naik dan membimbangkan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FARA FAUZANA (@therealfafau)

Bila FF bgtau yg FF +ve covid ramai juga yang hadir secara langsung dan tidak tapi PERCAYALAHHH .. ia sangat2 membantu 

Jadinya FF nak bagitau kat kawan2 kalau anda di sahkan POSITIVE jangan la down yea. bagi tau kawan2 dan ahli keluarga

Kalau nak rasa selesa bgtau jiran kiri kanan dan kalau duduk kat appartment terus maklumkan pada management agar mereka boleh buat tindakan seterusnya (seperti sanitize lift dan maklumkan pada penduduk yang lain)

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FARA FAUZANA (@therealfafau)

Ramai kawan-kawan yang berkongsikan pengalaman mereka bila disahkan +ve malah ada yang berkongsi macam mana mereka jaga pesakit covid yg merupakan ahli keluarga mahupun jiran.

Korang osem dan saya berterima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman (korang boleh baca kat bahagian komen kat post sebelum ni)

Kepada yang kehilangan orang tersayang disebabkan covid FF ucapakan Takziah. kepada yang tengah fight benda ni .. WE CAN DO IT

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FARA FAUZANA (@therealfafau)

Kepada yang lain, kes semakin meningkat. sama-sama kita jalankan tanggujawab bersama. ini bukan masa utk kita tanya “kena macam mana?” “siapa yang bagi ko covid tu?” nope! ni bukan masa untuk kita tuding jari. benda kalau nak jadi akan jadi jugak.

Yang penting kalau disahkan +ve sila MAKLUMKAN & UPDATE MYSEJAHTERA dan jujur 

Nota : Terima kasih pada semua yang membantu. u knw who you are. may Allah rewards you for your kindness

IKLAN

Nota lagi : Kalau sapa-sapa yang kena COVID POSITIVE , perlukan apa-apa dan tak ada sapa-sapa yang boleh tolong .. do DM FF yea, kita bantu mana yang mampu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FARA FAUZANA (@therealfafau)

Kredit Foto: Fara Fauzana

Artikel Berkaitan:

Risiko Dapat Jangkitan Covid-19. Pesakit Kanser Perlu Ambik Vaksin Lepas Disahkan Sihat!

Buat 10 Teknik Ini Jadikan Solekan Tahan Lebih Lama, Walaupun Pakai Face Mask

Bahaya Duduk Lama Ketika Bekerja! Wanita Tak Sangka Sakit Bahu, Rupanya Tendon Koyak Habis!