Kalau sebelum ini setiap kali Syawal agak sukar untuknya mencari size baju bersesuaian. Tetapi setelah berusaha mendapat berat badan ideal, masalah itu tidak lagi timbul.

Bagi wanita ini Che Raa, dalam tempoh setahun ini (sejak Jan 2020) dia berusaha untuk mendapatkan tubuh badan yang langsing.

Dan setelah mendapat apa dihajati, berpuas hati kerana tahun ini boleh membeli baju raya mengikut saiz disukai dengan lebih selesa.

Dia telah berjaya hilangkan 20 KG tanpa sebarang produk sejak mengalami kenaikan badan sejak tahun 2017.

Berjaya Turun 20 KG Tanpa Produk

Salam… salam diet ramadan
Hehe… mana geng yang dah lost 20kg. Saja nak share…buat semangat sikitt…

Before Ramadan 57-58 kg… sekarang 55-56kg.. tak banyak pun turun .. bulan puasa bulan susah saya nak diet sebab melayan kuih-kuih yang sedap…sebab selain bulan puasa ini…memang tak merasa kuih-kuih..

Tapi tak puasa pun memang berat payah nak turun dah ..nak turun sekilo dekat 2 bulan tau

IKLAN

Cite dia tahun 2020 beraya berat lebih kurang 65 kg..(dah diet dalam 3bulan)

2019 pregnnt…2017-2018  beraya dengan berat 70-78kg..

Tahun 2018 itu pernah menangis lah kat husbnd masa shoping raya… balik tangan kosong..tak beli apa-apa sebab baju yang saya suka semua  tak cantik saya pakai…

Baju yang muat selesa untuk pakai semua bukan taste saya pon…

IKLAN

So untuk 2 tahun sihat bam2 tu..  memang beli dan pakai baju yang sekadar muat sahaja…bukan sebab suka pon baju tu…

Untuk tahun ni alhmdulillah …pergi beli baju ..tarik-tarik  acu kat badan saja… tak risau tak muat ke ape…  so ini la kelebihan badan dah kecil sikitk… masuk sekali je fitting room…pastu tengok baju lain…nak masuk fittng room tak sanggup dah kena beratur kemahin panjang…

*Diet dari jan 2020 sampai sekarang… now masih usaha lagi nak capai 50kg atau 53kg…  harap pnghujung 2021 ni capai lah

IKLAN

Good luck semua 
Selamat hari raya…

Artikel Berkaitan:

Wanita Kongsi Rahsia Kulit Glowing & Flawless Menjelang Syawal, Guna Kiub Ais Campuran 3 Bahan Dapur

Awas! Keluar Lelehan Cecair Darah, Salah Satu Petanda Kanser Payudara!

Hilang 12KG Dalam 79 Hari, Wanita Ini Kongsi Menu Sihat Diet ‘Intermittent Fasting’