Sebelum ini selebriti Nabila Razali pernah dikecam netizen gara-gara disebabkan mengalami masalah terkucil suara ketika sedang membuat persembahan nyanyian secara live.

Dek kejadian itu, penyanyi dan pelakon ini terpaksa menahan nafsu dan selera daripada menikmati hidangan pedas bagi menjaga kotak suaranya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🐈 (@nabila.razali)

Dalam Utusan Online, Nabila juga dia mengakui dia perlu mengikut nasihat doktor untuk tidak aktif menyanyi untuk pulih sepenuhnya dan sihat seperti sediakala.

Jika sebelum ini dia memang menyukai sambal dan boleh makan 80 biji cili sekaligus, tetapi disebabkan mahu menjaga peti suara Nabila terpaksa berpantang.

IKLAN

Artikel Lain: Tak Diet Tapi Sibuk Uruskan Anak. Punca Berat Ayda Jebat Turun Mendadak Sampai 45KG!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🐈 (@nabila.razali)

“Saya belum sepenuhnya pulih. Tetapi, bagi mereka yang kenal, tentu tahu saya ini bukan jenis yang boleh duduk diam. Sesekali, saya akan ambil beberapa tawaran persembahan untuk berlatih menyanyi.

IKLAN

“Namun, tidaklah sehingga aktif menyanyi dari satu ke satu acara seperti sebelum ini. Berpantang makanan pun masih saya buat. Saya ini suka makan pedas.

Artikel Lain: Turut Hidap Komplikasi Jantung, Uyaina Arshad Pesan Pentingnya Buat Medical Checkup

IKLAN

“Tetapi, apabila sudah jadi begini, kenalah pantang sikit. Dulu, sambal saya ‘belasah’ makan banyak, 80 biji cili pun boleh lagi. Sekarang memang kena kurangkan. Semuanya demi nak sihat cepat,” katanya yang masih teruskan aktiviti seni seperti biasa.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🐈 (@nabila.razali)

Artikel Lain: Pakar Dietitian Kongsi 15 Tip Turun Berat Badan Paling Efektif. Kunci Sebenar Diet Fokus Makanan Sihat!

Selain itu:  Bella Hadid Wanita Tercantik Di Dunia, Supermodel Berdarah Palestin Miliki Dagu 99.7% Sempurna