Rawat Kulit Breakout

Bukan senang nak rawat kulit breakout, nak-nak pula kalau sampai keluar jerawat dan jadi pedih kemerah-merahan. Terus jadi tak kurang yakin nak beli produk untuk pulihkan muka.

Inilah yang dilalui oleh Puan Sheena Rashid Kamsiran setelah salah pakai produk muka. Jemput baca perkongsian ini, yang mana dia akhirnya jumpa skincare yang serasi buat kulinya sihat kembali.

Rawat Kulit Breakout, Serius Best Sebab Kulit Jadi Lebih Cantik!

Cerita sebelum kahwin. Majlis lagi 2 minggu, muka tiba-tiba breakout sebab period. Jerawat yang keluar pula besar dan meah-merah. Mula rasa stress, makin banyak keluar jerawat.

Rawat Kulit Breakout, Serius Best Sebab Kulit Jadi Lebih Cantik!

IKLAN

Kawan suggest mugwort mask ni. Pakai lah malam tu. Lepas pakai mask, bilas muka dan sapu moisturizer sekali sebelum tidur.

Esoknya bangun tak ada lah hilang terus ye, itu tipu namanya. Tapi memang nampak merah-merah jerawat tu ada kurang.

Rawat Kulit Breakout, Serius Best Sebab Kulit Jadi Lebih Cantik!

IKLAN

Jadi teruskan pakai 3x dalam minggu tu, dan moisturizer pakai hari-hari siang dan malam. Dan lepas seminggu lebih kecut terus ya jerawat semua. Muka bersih ngam-ngam sebelum majlis.

Dan lepas kejadian tu, teruskan pakai produk ni. Dan sekarang dah pakai whole set skintific skincare.

IKLAN

Moisturizer pakai hari-hari tau, serius best sebab dapat improve our skin barrier. Buat tona kulit sekata, lembap, tak kering dan paling penting bila pakai makeup, nampak flawless dan tak crack pun. Pakai pula dengan serum. Memang keadaan kulit sekarang lagi cantik banding sebelum ini.

Nampaknya selamat untuk kulit, jadi kalau anda rasa nak pulihkan kulit yang tengah ‘sakit’, boleh cuba tips yang wanita ini kongsi.

Selamat bercantik-cantik!

Selain itu:  Gemar Lakukan Aktiviti Lasak & Sering Terdedah Sinaran UV, Ini Cara Wany Hasrita Jaga Kecantikan