Baik perempuan atau lelaki, anda kena pandai pilih produk muka yang sesuai. Andai dah tersalah pakai dan tak serasi, kulit wajah boleh jadi rosak.

Terbaik untuk anda yang jenis suka menjaga kulit wajah, La Roche-Posay bekerjasama dengan pakar dermatologi di seluruh dunia untuk menghasilkan produk penjagaan kulit muka yang mengubah kehidupan, selamat dan berkesan.

Kalau ikutkan pun, setiap wanita pasti mengimpikan kulit yang bersih, lembut, glowing bak artis Korea kan? Masing-masing kalau boleh nak tampil cantik walaupun tanpa solekan. Tapi kalau dah sekali terjerumus dalam masalah kulit sensitif ni memang susah dibuatnya. Pakai apa pun serba tak kena. Kulit rasa tegang, merah merekah, dan paling teruk bila munculnya ‘Miss J’ yang tumbuh melata di seluruh kulit muka. 

Tak kira bahan kimia mahupun keadaan persekitaran, perubahan hormon dan kondisi klinikal, banyak faktor yang boleh mengakibatkan kulit sensitif. Nak rawat kulit sensitif ni bukan mudah tetapi paling penting ialah elakkan memilih produk yang salah!

Pandai Pilih Produk Kulit Muka Yang Sesuai, ‘Miss J’ Tak Akan Berani Tumbuh Pun

IKLAN

La Roche-Posay bekerjasama dengan pakar dermatologi di seluruh dunia dengan menghasilkan produk penjagaan kulit muka yang mengubah kehidupan malah selamat digunakan dan berkesan. Jenama ini menumpukan kepada inovasi produk yang selamat dan berkesan untuk semua jenis kulit seperti kulit alergik, kerengsaan matahari, kulit berjerawat dan kulit yang merengsa. 

Mengulas tentang kulit sensitif, perunding dermatologi, Dr.Mazlin Mohd Baseri menjelaskan bahawa sensitif kulit boleh menjejaskan semua jenis kulit, daripada kulit berminyak dan berjerawat kepada kulit kering dan matang.

IKLAN

Pandai Pilih Produk Kulit Muka Yang Sesuai, ‘Miss J’ Tak Akan Berani Tumbuh Pun

Dengan misi untuk memberi kelegaan kepada kulit sensitif, pelbagai rangkaian produk La Roche-Posay boleh didapati termasuklah Effaclar untuk kulit berjerawat dan berminyak, Pigmenclar untuk memudarkan bintik hitam, Cicaplast yang memulihkan dan melindungi fungsi pelindung kulit dan Anthelios yang menyediakan perlindungan matahari spektrum luas. 

IKLAN
Selain itu:  Bukan Saja Atasi Mata Lebam, Air Bunga Mawar Buat Sendiri Boleh Hilangkan Jerawat!

Pandai Pilih Produk Kulit Muka Yang Sesuai, ‘Miss J’ Tak Akan Berani Tumbuh Pun

Bahan eksklusif La Roche-Posay adalah air daripada kolam air panas yang kaya dengan selenium. Ini merupakan bahan utama dalam formula penjagaan kulit muka yang terkenal dengan sifat menenangkan dan aktioksidan yang diperolehi daripada Thermal Dermatology Centre di Perancis yang merupakan No.1 di Eropah hari ini. 

Jadilah pengguna yang bijak dalam menentukan apa yang terbaik untuk rawatan kulit wajah anda. Untuk maklumat lanjut tentang La Roche-Posay dan rangkaoan produknya, layari laman web La Roche-Posay Malaysia.

 

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI