Wanita Lebih Cepat Tua

Biasanya wanita lebih cepat tua berbanding lelaki, akan timbul garisan kedut sekitar mata dan kulit pula kelihatan kusam berbanding lelaki.

Kalau tak jaga memang ketara sangat perbezaan rupa, nak-nak pula selepas bersalin dua tiga orang anak. Malah beberapa punca ini juga berkait dengan faktor tua sebelum usia:

1. Kelenjar minyak lelaki lebih banyak

Semakin banyak kelenjar minyak, semakin lambat seseorang itu mengalami penuaan. Jadi disebabkan kelenjar minyak lelaki lebih banyak, penuaan yang akan berlaku pada lelaki akan kurang berbanding wanita.

2. Putus Haid atau menopause

Apabila usia kita semakin meningkat, jumlah hormon estrogen akan menjadi semakin sedikit. Apabila wanita mengalami menopause, tahap hormon estrogen akan menurun, membuatkan kulit lebih kusam, muncul kedutan dan hilang rona segar pada wajah.

3. Wanita Mudah Stress

Kalau nak dibandingkan tugas lelaki dan wanita, wanita lebih banyak berfikir dan lebih banyak tanggungjawab berbanding lelaki. Antaranya bekerja, jaga anak, dan tidak ketinggalan tanggungjawab sebagai seorang isteri.

4. Penyusutan Tulang

Kajian menunjukkan, wanita lebih mudah mengalami osteoporosis berbanding lelaki. Penyusutan tulang juga terjadi lebih cepat pada wanita. Ini membuatkan wajah akan kelihatan lebih kecil dan kulit mengendur.

Mungkin sebab itu, ramai wanita lebih inginkan lelaki yang lebih berusia berbanding mereka.

Namun kalau anda orang yang jaga pemakanan dan suka amalkan makanan sihat, mungkin usia anda itu hanya sekadar nombor. Tetap ‘bergetah’ dan nampak muda berbanding usia sebenar.

Nak lagi bagus cuba amalkan minuman ini awal pagi waktu perut kosong.

IKLAN

Minuman Awet Muda

Bahan-bahannya:
Madu
Serbuk Kunyit

Madu dan serbuk kulit kayu manis, campuran ini anda boleh minum setiap pagi waktu perut kosong. Yang nak awet muda dan turun berat badan elok amalkan.

Selain itu:  Sejak Kecil Tak Obses Makanan Manis & Snek Ringan. Rahsia Jennifer Aniston Kekal Cantik Di Usia 52 Tahun!

Lagi bagus kalau campur dengan perahan lemon. Sebaiknya boleh amalkan senaman ringan juga, tetapi bila minum air ni pun dah cukup buat anda berpeluh.

Wanita Lebih Cepat Tua Daripada Lelaki, Amalkan Cara Ini Untuk Awet Muda

Boleh buat 600ml air suam, 1 sudu besar madu dan secubit serbuk kulit kayu manis.

IKLAN

Cara Lain Untuk Awet Muda Dan Kulit Cantik

Namun hakikatnya penjagaan kecantikan dan kesihatan kulit itu semestinya bermula dari dalam. Jika cantik luaran, dalaman juga perlu seiring agar tidak dikata usia tua sebelum waktunya.

Artikel Lain: Kulit Memang Jadi Pinkish, Tapi Tomato Ceri Bahaya Dimakan Mereka Yang Ada Masalah Hati

Perfect Glow, produk terbaik dari rangkaian jenama Yatt Beauty by Yatt Shafie menawarkan segalanya yang diperlukan kulit.

Wanita Lebih Cepat Tua Daripada Lelaki, Amalkan Cara Ini Untuk Awet Muda

Dirumuskan melalui formulasi Korea, Prefect Glow bertindak sebagai supplemen pelengkap untuk memudarkan parut dan kesan pigmentasi, merawat masalah kulit dari dalam serta mencerahkan kulit badan.

IKLAN

 

Artikel Lain: ‘Dua-Dua Cantik, Tak Jemu Melihat’ – Macam Kembar, Penampilan Fazura & Tengku Permaisuri Selangor Jadi Perhatian

Pengambilan secara konsisten juga berupaya mengatasi masalah Pre-Menstrual dan menaikkan seri wajah di samping bertindak sebagai antioksida.

Wanita Lebih Cepat Tua Daripada Lelaki, Amalkan Cara Ini Untuk Awet Muda

Menggunakan serbuk campuran buah-buahan dan serbuk tembikai susu, sekotak Perfect Glow mengandungi 15 pek kecil yang cuma perlu diambil setiap hari untuk hasil yang efektif.

Hah, tak susah pun nak cantik dan masuk kategori awet muda, bukan? Anda sendiri boleh pilih mana yang terbaik untuk dapatkan kulit cantik.

Artikel Lain: Buah Asam Jawa Sebagai Snek Kegemaran, Rahsia Kekal Fit & Awet Muda Deanna Yusoff Di Usia 55 Tahun