Mungkin masih ramai lagi tak tahu kelebihan pakai masker kunyit yogurt yang cukup bagus membantu cerahkan kulit dan hilangkan masalah kulit kusam.

Paling best, kulit jadi lebih anjal. Memang sesuai sangat disapu jika anda jenis tak rajin nak pakai skincare yang ada banyak langkah.

Jom godek tips cantik daripada Puan Rosnani Ikan ini. Sekurang-kurangnya kulit anda tidak lah terlalu bermasalah dengan jeragat dan jerawat.

Cerahkan Kulit Guna Masker Kunyit Yogurt, Hilang Terus Masalah Kulit Kusam

Cerahkan Kulit Guna Masker Kunyit Yogurt, Hilang Terus Masalah Kulit Kusam

Bahan :

½ sudu serbuk kunyit
2 sudu yogurt

IKLAN

Cerahkan Kulit Guna Masker Kunyit Yogurt, Hilang Terus Masalah Kulit Kusam

Ini Caranya :

Campurkan kedua bahan
Sapu rata kat muka
Biarkan 30 minit
Bilas dengan air bersih

IKLAN

Kunyit bersifat anti-radang, anti-septik, anti-bakteria dan anti-penuaan. Sebab tu memang bagus sangat untuk buat mask. Boleh rawat dan pudarkan parut jerawat Iagi.

Kunyit juga mengandungi sebatian yang dikenali sebagai ‘curcumin’ yang membentuk pigmen kuning. Berfungsi sebagai pewarna untuk memberi warna kulit lebih cerah.

IKLAN

Cerahkan Kulit Guna Masker Kunyit Yogurt, Hilang Terus Masalah Kulit Kusam

Yogurt pulak mengandungi asam laktat dan zinc. Bagus untuk menganjalkan kulit dan menghilangkan tanda awal penuaan.

Bila dua bahan ni bergabung memang bestlah hasil dia. Amalkan masker ini dua hingga tiga kali seminggu ok.

Tak susah pun nak dapat kulit cantik. Yang penting rajin. Untuk mummy yang super busy dan tak ada masa, amalkan je produk terbaik sedia ada.

Selain itu:  Wanita Ini Ajar Cara Double Cleansing, Kulit Lebih Sihat Dan Glowing
Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI