kulit kering

Tak mudah nak cari barang baik yang membantu masalah kulit kering dan kusam. Nak-nak kalau anda pernah menggunakan produk yang langsung tak serasi dan akhirnya masalah lain pula muncul pada wajah.

Jadi untuk kesan terbaik, perlu sedikit kerajinan kerana rutin penjagaan harian perlukan penggunaan pelbagai produk bermula dengan pencuci wajah hinggalah krim pelembap.

Barang Baik Bantu Pulihkan Kulit Kering Dan Kusam, Sangat Membantu!

Seperti perkongsian Puan Siti Shairah, sebelum ini dia mempunyai masalah kulit wajah dehidrat, kusam, kering dan menggelupas. Setelah menggunakan produk bersesuaian, hasilnya kulit wajah jadi lembut danlembap.

Menurutnya, jerawat juga tidak muncul di wajahnya dan kulit juga menjadi cerah. Apa yang penting walaupun tidak putih, tetapi kulit sudah tidak jadi kusam, cerah sekata dan tidak menggelupas.

Ini Cara Yang Diamalkan

Antara basic set penjagaan wajah yang dipakai ialah…

Skintype: Dryskin/Dehydrate

Problem: Dehydrate, Dullness, Dryskin sometimes mengelupas certain area.

Product: Hada Labo Trial set (for dryskin)

Barang Baik Bantu Pulihkan Kulit Kering Dan Kusam, Sangat Membantu!

1.Hada Labo Trial set

Price: RM60++ for 1 bottle

RM20++ for trial set

IKLAN

Hydrating facial wash

Hydrating lotion(toner)

Hydrating cream(moisturizer)

Hasilnya Kulit Tak Kering

Dalam dua minggu percubaan, memang kulit jadi lembap. Langsung tak kering!

Kalau dulu, waktu bangun pagi muka kusam, nampak lah macam tak sekata tu. Dengan kering tak berminyak langsung! But now, after using HL bangun tido skin lembut je.

Kemudian sambung lagi. Masa itu tak ada kesan putih.

Tapi naik jerawat kecil-kecil. Jadi ingat purging. Tapi macam nak berhenti guna pencuci muka dia tukar balik pencuci muka yang biasa sebelum ini. Cuma teruskan guna toner dan pelembap.

Ya, saya berjaya jumpa jalan keluar dan keputusannya lagi best. Tengok feedback pun ramai tak ngam dengan pencucinya. Tapi yang the others memang best dan good review.

IKLAN

Alhamdulillah, tak naik jerawat dah. Skin makin cerah. Yang penting walaupun tak putih menyerlah tapi dah tak kusam, cerah sekata, tak kering mngelupas, dan nak keluar sekarang lagi lagi yakin tak perlu pakai foundation/cream.

Barang Baik Bantu Pulihkan Kulit Kering Dan Kusam, Sangat Membantu!

Tapi sunblock WAJIB tau! Nanti naik jeragat pula.

Selain itu:  Cuci Muka Guna Jari Kecantikan, Tolak Muka Cepat Kedut Sebelum Usia!

HL memang serius, best!

Jadi ini antara yang lulus dan selamat untuk wajah anda.

Barang Baik Bantu Pulihkan Kulit Kering Dan Kusam, Sangat Membantu!

*Pencuci muka fair&lovely mmg daripada sekolah pakai

IKLAN

*HL Hydrating lotion

*HL cream moisturizer

*HL perfect UV cream moist (sunblock)

2.Shower Scrub Watsons

Price: RM14

Haa… yang ini untuk mandian. Sabun mandi dah siap scrub. So sesuai la sesiapa nak buat kulit mati, kulit yang bersisik tu boleh cuba. Bau pun lekat tau kat badan! Dan biji scrub dia tak kasar.

3.Scrub St. Ives Greentea (Blackhead/Pores)

Price: RM20++

Scrub ni best for dryskin. Sebab? Sebab biji-biji scrub ni halus sangat. Sesuai untuk kulit kering. Sebab jenis yang lain scrub kasar-kasar memang rasa agak kasar pada skin. So untuk orang jenis kulit kering tak sesuai, anda kena pakai yang ni sebab kulit anda kering. Scrub ini halus dan jangan pakai setiap hari. Nanti makin kering.

Apa pun kalau anda jenis kulit kering, setiap kali tukar produk tu jangan putus ada dan pastikan anda baca bahan-bahan yang diguna dulu. Jangan lupa sunscreen juga!

 

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI