Amira Othman

Masih mudah tetapi bekas bintang realiti Akademi Fantasi, Amira Othman mempunyai kulit yang cantik ‘flawless’ tanpa  sebarang masalah.

Jadi jom kita ‘gali’ apa rahsia kecantikan anak jati Johor ini dalam kehidupan hariannya sampai nampak natural beauty, tanpa perlu mekap yang tebal.

Amal Petua Tradisional, Patutlah Kulit Amira Othman Kekal Remaja Dan Glowing!

Petua kulit sihat Amira?

Kulit muka saya jenis yang sensitif dan mudah ditumbuhi jerawat. Jadi, saya mengambil langkah untuk tidak mengenakan sebarang solekan yang sembarangan. Saya hanya menggunakan label solekan Clinique atau produk berasaskan mineral atas saranan doktor.

Amal Petua Tradisional, Patutlah Kulit Amira Othman Kekal Remaja Dan Glowing!

IKLAN

Adakah Amira masih mengamalkan petua tradisional untuk perawatan wajah?

Saya hanya mengamalkan pengambilan buah-buahan. Tambahan lagi, buah oren kaya dengan vitamin C yang sangat baik untuk kesihatan kulit. Selain itu, saya cuba menghabiskan lapan gelas air kosong sehari.

Jenama produk penjagaan kulit yang Amira gunakan sekarang?

Memandangkan kulit saya sangat sensitif, saya cuma dibenarkan memakai Cetaphil sebagai pencuci dan penyegar manakala krim pelembap yang berasaskan mineral

Amal Petua Tradisional, Patutlah Kulit Amira Othman Kekal Remaja Dan Glowing!

IKLAN

Produk  suplemen kecantikan wajah yang digunakan?

Buat masa ini, saya mengamalkan Blackmores untuk penjagaan kulit dan menambah tenaga agar cergas sentiasa.

Jenis solekan pilihan Amira saat bercuti  atau melancong?

Waktu senggang saya memang jarang bersolek, dan hanya bersolek pada waktu kerja sahaja. Jika keluar bersama teman-teman, selalunya saya hanya akan mengenakan pensel kening  disebabkan memiliki kening  yang tebal dan harus disikat dengan teliti.

IKLAN

Kekerapan Amira melakukan sesi rawatan wajah di spa?

Lazimnya, saya akan mengunjungi pusat perawatan kecantikan  untuk urutan badan atau kepala saja.  Memandangkan saya sering diserang migrain, jadi saya mengunjungi spa setiap dua minggu sekali.

Amal Petua Tradisional, Patutlah Kulit Amira Othman Kekal Remaja Dan Glowing!

Definisi cantik buat Amira?

Pada saya, cantik ini sesuatu yang subjektif. Muslimah itu cantik apabila dia sentiasa menjaga setiap gerak-gerinya. Perlu berkeyakinan, pertuturan yang matang juga bijak, juga yang sentiasa menjaga imej diri.

Selain itu:  Wanita Ini Kongsi Syampu Best, Rambut Tak Jadi Kembang Dan Kelemumur Hilang

Haa… kepada pembaca Rapi yang teringin sangat berkulit cantik tanpa masalah jerawat dan jeragat, mungkin boleh amalkan tip pelakon utama I Love U Abang Bomba ini bermula hari ini, ya!

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI