Hannah Delisha nak istiqamah

Baru-baru ini tular satu kenyataan daripada pelakon dari Singapura, Hannah Delisha nak istiqamah bukan satu perkara yang mudah selepas tampil mengenakan hijab sejak tiga tahun lalu.

Tahun 2020, Hannah menjadi perhatian selepas memuat naik gambar dengan kapsyen ‘Bismillah’ simbolik kepada fasa baharu dalam hidupnya sebagai salah seorang artis wanita berhijab.

Tak Mudah Hannah Delisha Nak Istiqamah, Tapi Ini Keputusan Yang Sudah Dipilih

Tidak Mahu Menghakimi Artis Lain Bab Hijab

Menurut portal Harian Metro, pelakon berusia 27 tahun itu enggan menghakimi rakan artis lain yang pernah mengambil keputusan supaya tidak lagi berhijab.

Hannah berkata, tahap iman manusia disifatkan berubah-ubah dan dia pernah mengalami situasi dengan membandingkan penampilan sekiranya tidak berhijab seperti dahulu.

IKLAN

Bukan tempat saya untuk menghakimi mereka yang membuat keputusan tidak lagi bertudung kerana kita hanya manusia biasa yang mana iman turun dan naik.

“Sudah lumrah sebagai manusia, adakalanya iman kita turun dan berkurang yang mana saya pun pernah mengalaminya.

“Contohnya ketika penggambaran di luar, nampak orang pakai ‘dress’ dan rambut mengerbang, terkenang sebelum bertudung dulu. Rasa seperti seronoknya kerana tidak panas.

IKLAN

“Jadi apabila berdepan dengan momen sebegitu, saya pilih untuk tidak berfikir mengenainya. Ini keputusan yang telah dibuat dan harus diteruskan,” katanya.

Hannah Delisha Nak Istiqamah

IKLAN

Pelakon drama Cinta Sekali Lagi itu berkata, dia kini memahami maksud sebenar ‘semoga istiqamah’ ditinggalkan warganet sebelum ini pada posting selebriti yang nekad berhijrah.

“Sebelum berhijab dan nampak komen sebegitu, saya kurang memahami maksudnya. Apabila diri sendiri yang melaluinya, baru saya mendalami komen itu.

“Mudah diungkapkan namun bukan mudah untuk dilakukan. Jadi apabila saya sudah bertudung, baru saya memahami maksud komen itu. Istiqamah itu ternyata bukan mudah,” ujarnya lagi.

Selain itu:  Aprena Manrose Akui Tidak Mudah Untuk Istiqamah, Mohon Doakan Yang Baik

Tak Mudah Hannah Delisha Nak Istiqamah, Tapi Ini Keputusan Yang Sudah Dipilih

Sekadar info, pemilik nama Hannah Adlina Blackburne Birch itu mendirikan rumah tangga dengan Imam Shah yang juga aktor Singapura menerusi pendedahan pada 18 Februari 2021.

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI