Nor Farhatul Fairuzah

Cantiknya Nor Farhatul Fairuzah, dia lah Juara Tilawah Al Quran peringkat antarabangsa, wanita hebat dalam menyampaikan ilmu kepada anak-anak muda hari ini.

Farhatul Fairuzah lebih dikenali ramai apabila selepas memasuki pertandingan tersebut serta telah memartabatkan nama negara di peringat antarabangsa apabila merangkul gelaran juara.

Didedahkan Al Quran Sejak Kecil

Cantiknya Nor Farhatul Fairuzah, Hebat Dalam Tilawah Al Quran

Mesra disapa Farha, merupakan anak kepada Qari & Qariah dan sejak usia 5 tahun dia mula belajar tarannum Al-Quran daripada kedua-dua ibu bapa dan didedahkan dengan pertandingan tilawah sejak kecil. Farha memenangi Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan 2019 ketika baru berusia 19 tahun.

Farhatul Fairuzah kini lebih aktif sebagai pengacaraan dalam rancangan islamik serta sering membuat naik video selawat serta nasyid di media sosial miliknya, terutamanya dia instagram dan tiktok.

Cantiknya Nor Farhatul Fairuzah

Nor Farhatul Fairuzah Panut merupakan anak bongsu lima beradik kepada bekas qari dan qariah, Allahyarham Haji Panut Markum dan Hajah Jaliah Simin, dia juga bekas pelajar Sekolah Agama Perempuan Labu, Negeri Sembilan.

IKLAN

Cantiknya Nor Farhatul Fairuzah, Hebat Dalam Tilawah Al Quran

Mula belajar taranum sejak berusia lima tahun dan mula menyertai pertandingan tilawah pada usia tujuh tahun. Apa yang menarik, kesemua adik-beradiknya aktif menyertai pertandingan tilawah, ini baru betul Quran buat Ummah.

Kongsi Pengisian Surah

Baru-baru ini, tular satu video yang muat naik di laman media sosial tiktok milik Farhatul Fairuzah yang meraih perhatian ramai. Video berkenaan kini meraih jumlah tontonan sebanyak 95 ribu, tanda suka sebanyak 6 ribu dan hampir 200 komen.

IKLAN
@farhatulfairuzah SALAM JUMAAT❤️ tak tenang? amalkan surah ni okay!🥰🥰@Andalusia HQ ♬ original sound – Farhatul Fairuzah

Di dalam video berkenaan, memaparkan Farhatul Fairuzah yang mengalunkan surah Al-Insyirah dengan cukup merdu yang mampu melapangkan dada serta memberi ketenangan kepada sesiapa yang mengamalkannya.

Selain itu:  Kebaikan Toner Jepun Pada Kulit, Patutlah Laku Keras!

Setiap surah mempunyai manfaat yang tersendiri, termasuklah surah Al-Insyirah ini. Bagi sesiapa yang mengamalkannya, dapat memberikan ketenangan hidup, melapangkan dada, terhindar dari masalah kehidupan, dilimpahkan rezeki yang luas, dapat menghindarkan diri dari kesempitan hidup dan macam-macam lagi.

IKLAN

Cantiknya Nor Farhatul Fairuzah, Hebat Dalam Tilawah Al Quran

Surah yang dibaca pasti akan memberi kesan yang positif di dalam diri kita. Apa yang penting ketika ingin membaca setiap surah adalah niatkan membaca kerana Allah S.W.T, maka Allah akan memberikan sesuatu ganjaran yang tidak disangka-sangkakan.

Jadi pendekatan dan ilmu yang disampaikan oleh Nor Farhatul Fairuzah ini cukup bagus dan sebaiknya kita boleh dedahkan kepada anak muda untuk lebih dekat Al Quran.

Kredit: Farhatul Fairuzah 

Lubuk konten Kesihatan dan penjagaan diri segalanya di seeNI. Rapi kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI