Tidak pernah mengalah dan putus asa dalam misi menurunkan berat badan, wanita ini Eleeza Natasha sangat bermotivasi untuk melihat perubahan pada dirinya.

Berkat keras keras dan bersemangat mengamalkan diet melalui cara diet suku-suku separuh (DSSS) dan selepas setahun dia berjaya melenyapkan 37 kg.

Kalau dulu dia terpaksa membeli baju saiz XXXL tetapi kini tersenyum kerana boleh menggayakan baju size L.

Dia yang bertekad untuk menurunkan 10 kg berkongsi dia memang menolak terus air manis agar matlamatnya tercapai.

Alhamdulillah,hari ni genap 1tahun buat Diet Dsss..Kiranya,semalam hadiah untuk birthday tahun ni kepada diri sendiri sebab berjaya buat tanpa giveup

Banyak perubahan,yang dapat diri sendiri ni rasa. Tapi ada sikit lagi ni nak kena kejar target lagi,ada lagi 10kg target nak turun 

IKLAN

Start wieght : 99kg
Current weight : 62kg
Total weight lost : 37kg

Tips yang saya selalu amalkan hanya memang buat Dsss je dan jugak workout 3/4kali seminggu.

Air manis memang tak ambik langsung. Malam selalunya saye stop makan pukul 7@8malam.

Sambil saya buat dsss,sambil tu saya buat defisit kalori sekali..saya jaga kuantiti kalori makanan saya

IKLAN

Selepas berjaya mendapat berat ideal, Eleeza memberitahu kakinya juga sudah tidak sakit atau mengalami masalah semput masa berjalan.

Kalau tidak suatu ketika dulu dia kena berhenti berjalan setiap 10 minit. Dia juga kini tidak malu untuk membeli baju takut tidak muat atau tiada size.

Selain itu Eleeza turut memberitahu bahawa ibadah solatnya juga terasa lebih mudah selepas berat badannya turun.

IKLAN

 

Artikel Berkaitan:

Konsisten Buat Diet Atkins, Seminggu Sekali Cheat Day. Wanita Akhirnya Berjaya Lenyapkan 32KG!

Lepas 11 Tahun Berjuang, Elyana Kongsi Berita Gembira Kini Bebas Kanser Limfoma

Pilih Workout Aerobik Untuk Cepat Keluar Peluh. Wanita Akhirnya Berjaya Lenyapkan 23KG!