Bergelar ibu merupakan detik paling indah dalam hidup seorang wanita.

Kalau boleh masa yang ada mahu dihabiskan dengan si kecil penceria bagi sebuah kehidupan berumah tangga.

Jika orang lain risau mengalami kenaikan berat badan mendadak selepas melahirkan, tetapi bagi penyanyi Ayda Jebat menguruskan anak kecilnya menyebabkan berat badan turun mendadak.

Mengakui dirinya turut terkejut dengan penurunan berat berkenaan kerana dia tidak berdiet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

“Mungkin sebab letih uruskan anak depan mata menyebabkan berat turun. Tak sangka pula, sebab apa yang lakukan hanyalah jaga Ana, berpantang dan makan banyak.

“Mungkin juga sebab menyusu badan, sebab tahu-tahu je berat dah turun sampai 45 kg,” katanya.

IKLAN

Tambah Ayda lagi, dia tidak kisah penat asalkan dapat bersama anaknya setiap masa. Ayda turut meluahkan rasa syukur suaminya, Nabil Mahir banyak membantunya untuk menjaga dan menguruskan anak mereka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabil Mahir (@nabilmahir)

“Saya gembira habiskan masa dengan Ana, tak kisahlah penat sikit, asalkan kami dapat melihat anak setiap masa dan menguruskan keperluannya.

“Kalau nak tahu Nabil banyak jaga Anak. Memang kalau boleh semua hal tentang anak Nabil akan cuba settlekan.

IKLAN

“Most of the time pun Nabil yang jaga, dia suruh saya rehat. Tapi saya pula yang kurus,” katanya yang melalui fasa mencabar sepantang tempoh berpantang itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabil Mahir (@nabilmahir)

Namun pelantun lagu Temberang ini mengakui gembira dapat melihat perkembangan anak kesayanganya setiap hari depan mata.

IKLAN

“Jujurnya memang saya gembira dapat tengok anak, dapat main dengan dia dan dapat memanjakannya. Ibu mana di dunia ini yang tak bahagia apabila sudah ada penceria dalam keluarga,” katanya lagi.

Kredit Foto: Instagram Nabil Mahir

Artikel Berkaitan:

Pantang Cara Moden & Hanya Jaga Makan! Rahsia Isteri Dr Say Kekal Sihat & Ceria Lepas Bersalin!

Menyesal Tak Pantang Betul-Betul Lepas Gugur 2 Kali. Nabila Anggap Punca Sukar Hamil, Lewat Usia 40-an!

Lepas Setahun Bersalin Berjaya Dapat Berat Asal. Loca B Kongsi 3 Peraturan Perlu Ikut!