Apabila kita memiliki tubuh sedikit berisi pasti tidak akan terlepas dari kata-kata hinaan atau cacian daripada orang sekeliling.

Namun kecaman yang diterima itu kadang-kadang memberi motivasi untuk kita berubah ke arah lebih baik.

Seperti perkongsian Faten Sharif dari Grup Diet Suku-Suku Separuh yang pernah dihina dan dipanggil badak serta ditinggalkan oleh sebab mempunyai badan gemuk dan berisi.

Namun berkat hampir setahun mengamalkan diet, dia akhirnya berjaya menurunkan berat sehingga 38 kg.

Hilang 38 KG Dalam Masa Setahun

Hai assalamualaikum..saya start dari hujung bulan 12 tahun lepas..ke gym ada la sekali dua,selebihnya saya workout/zumba di rumah sahaja.

IKLAN

Pemakanan saya ikut 100% seperti yang group dass ajar..tapi kadang-kadang ade je hari saya lupakan diet, tapi jangan makan macam lupa diri pulak..Sebab dalam keadaan ini saya cuba enjoy dalam diet..

Saya pernah di hina,di panggil badak..pernah di tinggalkan oleh lelaki sebab keadaan badan yang gemuk dan berisi..

Sebelum, berat cecah 95 kg.

Dan paling sakit,saya sering di banding-bandingkan dengan perempuan lain..and alhmdulillah,saya sedar perkara tu..saya tinggalkan dia,dan saya buat perubahan untuk diri saya.

IKLAN

Bukan niat untuk menunjuk kepada dia..saya berniat hanya untuk jadikan kata kata dia sebagai pembakar semangat..Dan selebihnya untuk kesihatan sendiri..

Dari 95kg..gambar terbaru baju hitam 57kg..dengan ketinggian 160cm..

Terbaru, berat 57 kg.

Sekarang misi untuk cari jodoh sahaja..umur dah 27 tahun depan..impian nak pakai dress insyallah kalau kahwin nanti terlaksana la

IKLAN

Artikel Berkaitan:

Gemar Makan Makanan Segera & Minum Air Bergas Punca Senaman Tak Berhasil. Semak Faktor Lain!

Cantik Berseri Di Hari Pernikahan. Ini Rahsia Saida Kekal Aktif & Sihat Cecah Usia 45 Tahun!

Virus Herpes Kekal Dalam Badan Penghidap Seumur Hidup. Boleh Rawat Tapi Tak Boleh Sembuh!