Sejak kecil lagi dia sudah pun memiliki badan berisi atau gemuk. Malah sudah biasa di perli atau diejek disebabkan keadaan fizikal yang besar.

namun itu semua tiudak mematahkan semangat untuk kembali mendapat berat ideal apabila sudah berkahwin dan mempunyai anak.

Oleh kerana tidak mahu kelihatan tua dari usia sebenar memandangkan dirinya juga masih muda, menjadikan Syida Baha tekad untuk menurunkan berat badan.

Setelah berusaha, dia dengan ketinggian 159 cm berjaya melenyapkan 16 kg hingga kini beratnya sekitar 68.5 kg dan target capai 60 kg. Ayuh ikuti perkongsiannya.

Lenyapkan 16 Kg Dalam Masa 6 Bulan

Tinggi = 159cm
Berat sebelum = 84.5kg
Berat latest = 68.4kg
Target Goal = 60kg

Gemuk itu senang, kurus pun senang sebenarnya cuma kena ada motif yang betul-betul untuk korang kuyus ni ..kalau rasa ternak lemakss dah bertahun, takkan lah nak kuyus cuma sebulan je

IKLAN

Syida masa kecik dulu tak gemok pun..rasa nya start masa umo 7 tahun ke atas kot..so senang cakap kira gemok dari kecik lah kan..and semakin berkembang sehingga khawen..

Senang cakap setakat kena perli tu biasa lah..dah biasa dah orang dok ejek, kutok disebabkan physical appearance kita..pernah je tengah borak2 dengan kawan-kawan dekat dalam class, tiba-tiba cikgu tanya..syida awak malam last makan pukul bape ya ?? aku blur kejap..

Time itu aku jawab 9 lebih kot..lepastu dia cakap awak kena makan awal ya..last pukul 7 malam..macam-macam lah dia bebel..padahal ada je yang lagi besar dari aku time tu..so satu class lah tengok aku..agak malu di situ

And then time kem pengawas kena walk climbing.. i try to hide myself from others but unfortunely they still can see..and then x boleh panjat..bahagian bawah je pun tak lepas ..lepas dari tu ramai juga lah yg ejek..especially boys

IKLAN

Tapi syida time sekolah masuk sukan juga..hoki..tapi sekolah rendah..menengah dah pencen sebab malu dengan fizikal sendiri so korang bayangkan berapa tahun syida ternak lemakss tu semua and hidup dengan berat badan yang macam tu..

Reason why i want to lost weight because i married and mom for 2 kids and i’m still young daaaa, tak nak lah nampak macam muka tak menggambarkan usia..ada dua maksud tau..sama ada muka nampak tua padahal muda..atau pun muka & badan nampak mcm anak dara padahal dah anak 2..mana satu korang prefer 

Panjang sikit perkongsian kali ni syida start from june untuk journey diet syida..and until now still continue..target 60kg – 55kg..tengok lah mana yg sesuai..sbb kering sangat pon tak elok tengok..dah macam cicak..so korang yang nak diet start from now ya..jangan esok-esok..gud luck 

IKLAN

Kredit: Grup Diet Suku-Suku Separuh

Artikel Berkaitan:

Gara-Gara PKP, 4 Bulan Berjaya Lenyapkan 25 KG. Rahsianya Skip Gula & Makanan Berminyak!

Doktor Kongsi Ubat Sesuai Untuk Ulser Mulut Cari Di Farmasi. Boleh Bantu Cepat Sembuh!

Payudara Alami Lecur Tahap 3 Lepas Jatuh Dalam Kuali Mendidih. Wanita Akui Alami Traumatik!