Lain orang lain cara dietnya. Tidak kisah guna method apa, janji misi untuk mendapatkan berat badan ideal tercapai

Seperti perkongsian gadis ini Norhidayah Rosdi yang berjaya turunkan berat 26 kg dalam masa 9 bulan.

Jika raya tahun lalu beratnya adalah sekitar 90++ kg pada ketinggian 165 cm dan lepas setahun mengamalkan diet cara Intermittent Fasting (IF) dia berjaya mencapai berat  64 kg pada raya tahun ini.

Bertambah gembira raya kali ini apabila dapat memakai baju raya dengan berat normal. Menurutnya dia cuba lakukan diet IF ini selama 16 jam dan ada kalanya sehingga 28 jam.

Selain itu dia turut lakukan senaman untuk bantu mempercepatkan proses menurunkan berat badan. Dan misinya kali ini mahu melakukan puasa enam dan berjaya mencapai berat 55 kg.

Guna Kaedah Intermittent Fasting Turunkan 26 KG

Selamat Hari Raya
Alhamdulillah, tahun ni dapat berbaju raya dengan berat badan normal.

IKLAN

Mula
Ogos 2020- 90kg
May 2021- 64kg
Tinggi 165cm

Cik dayah buat diet If ini bermula dari 16 jam sampailah ke omad..kadang-kadang itu ada jugak terlajak sampai 28jam macamtu. Kalau nak turun cepat berat badan memang kena jogging buat senaman..kalau hujan ke apa..cik naik turun tangga je kat rumah.

Tipula tak pernah jatuh dan naik bila buat IF ini..bila timbang nampak naik berat badan je terus gi group diet IF ini ambil tips semangat balik dari kawan-kawan yang berjaya dalam group If ini.

IKLAN

Apa-apa kena sentiasa usaha dan istiqomah..kalau orang lain boleh buat kita pun boleh buat.

Okla lepas raya ini nak sambung buat puasa 6 pulak..hehe tak capai target lagi ni..kalau boleh nak sampai 55kg

Akhir kata, Cik Dayah nak ucapkan terima kasih kepada rakan-rakan IF yg sentiasa post-post yang memberikan kata-kata semangat..Dan cik doakan rakan-rakan diet IF dalam group ini berjaya capai berat badan yang diimpikan & sihat selalu.

IKLAN

Artikel Berkaitan:

Faktor Kegemukan & Anxiety Disorder Boleh Cetus Sesak Nafas. Segera Ke Hospital Jika Jari Jadi Biru!

Sempat Berwuduk Sebelum Masuk ICU, Rupanya Permintaan Terakhir ‘Abah’ Sebelum Meninggal Dunia

“Yang Senyap-Senyap Sebabkan Angka Naik” – Frontliner Kecewa Sikap Masyarakat & Ini Pesanannya Perlu Hadam