Ada pelbagai cara untuk kita turunkan berat badan. Lebih-lebih lagi menjelang Syawal nanti, pastinya mengimpikan untuk sarung kebaya.

Namun agak mustahil dalam masa sebulan untuk berjaya turunkan berat badan idaman.

Walau bagaimanapun tak salah untuk kita mencuba. Perkongsian dari Harlinabi Abdullah yang mengamalkan cara minum air rendaman bawang putih dan hasılnya berat turun 3 kg dalam masa seminggu.

Jadi dalam misi kurus menjelang Syawal nanti, anda boleh cuba petua ini.  Tak susah untuk membuatnya dan dijamin selamat.

 

Turun 3 KG Minum Rendaman Air Bawang Putih

Di sebab kan sis dah berjaya turun kan berat badan seminggu 3kg lebih sis share kan petua ini ye

IKLAN

Cara Penyediaan:

– Ambil 3,4 ulas bawang putih di ketuk

– Masuk kan dalam air suam-suam tutup dengan penutup biar udara dalam tak keluar udara luar pun tak masuk biar kan semalaman minimun 6 jam

– Pagi bangun dengan perut kosong kita minum air rendaman bawang putih

IKLAN

Menurutnya juga selain turun kan berat badan boleh jugak membantu kawal Diabetes kalau selalu menggunakan cara macam ini.

Sebab mama lina pun tiap pagi minum air rendaman bawang putih dengan cara ini. Banyak lagi kebaikan rendaman bawang putih selain DIABETES,Penyakit jantung,tekanan darah,flu dan sebagainya boleh research di YouTube dan Google

IKLAN

(Petua dari Chef Ricardo)

Kredit-Halinarbi Abdullah

Artikel Berkaitan:

Makan Sebiji Pun Dah Memadai. Ini Antara 8 Khasiat Kurma Ramai Tak Tahu!

Berjaya Hilangkan 19KG Dalam Setahun, Gadis Ini Kongsi Tip Mudah Diet Tanpa Produk

Elak Badan Rasa Tak Sihat, Amalkan Minum Segelas Jus Oren Setiap Pagi